Bram van Egmond

Rondje langs de velden; Rijnsburgse Boys D3

In het Item ‘Rondje langs de velden’ gaan Jan en/of Corinne Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de D3 aan de beurt. Het verslag is geschreven door Jan van Egmond, de foto’s van ’team’ Jungerius vindt u daaronder.

Rijnsburgse Boys D3

Thijmen, Thomas, Matthijs, Jaap, Brian, Gert-Jan, Sem, Rik, Noa, Celil, Vince, Valentino, Mauro, Brandon en Pim, deze jongens vormen sinds dit jaar de D3.
Ze combineren plezier, inzet en prestaties met elkaar. De jongens worden getraind door Rob, Jan en Patrick. Leider is Willem v Delft.
Sinds het begin van de competitie staat de D3 al bovenaan de ranglijst, Met nog 2 wedstrijden voor de boeg is het dus een kwestie van tijd voordat ook de D3 aan de kampioenen galerij wordt toegevoegd.
Vandaag stond de wedstrijd tegen Fc Lisse op het programma, aangezien de D3 alleen gelijk heeft gespeeld tegen Leiden D1 en Lisse was de wedstrijd van vandaag, de laatste serieuze horde op weg naar het kampioenschap. Het zegt dan ook een hoop dat juist vandaag een van de beste wedstrijden van het seizoen gespeeld werd.
Na een snelle 1-0 via het hoofd van Sem, die reageerde attent op een rebound van de Keeper, was het Lisse dat meer ging voetballen, een tactische omzetting van RBB, Waardoor er meer loopvermogen en duel kracht op het middenveld kwam, nam Rijnsburg de controle weer over. Vanaf dat moment is Rijnsburgse Boys niet meer in de problemen gekomen. Een fantastische lange bal van Matthijs op Celil betekende de 2-0. Na de rust was het spelbeeld meer van het zelfde. Rijnsburg was de baas en probeerde snel de 3-0 te maken, dat duurde ongeveer een kwartier en weer van Celil de afmaker. 3-0, de wedstrijd was nu wel beslist, aangezien de verdediging van de D3 het hele jaar al staat als een huis. Uit een corner scoorde Lisse nog een ere treffer, maar Het slot akkoord was toch voor de uien, Na een mooie aanval schoot Noa de eindstand op het bord. 4-1.
Hoewel het 4-1 voor de D3 werd was de uitslag een magere afspiegeling van de krachts verhoudingen op het veld. Als de voorwaartse van Rijnsburg met scherp hadden geschoten was de uitslag zeker met 4 of 5 doelpunten hoger uitgevallen.
Deze fotoserie is niet meer beschikbaar.