Bram van Egmond

FOTO: Rondje langs de velden: Rijnsburgse Boys B1

In het wekelijkse item ‘rondje langs de velden’ gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de B1 aan de beurt. Christian Heemskerk maakte het verslag, de foto’s van Jan Jungerius vindt u daaronder.

Rijnsburgse Boys B1

Op zaterdag 24 oktober 2015 moest de B1 een wedstrijd spelen in de 2e ronde van de beker tegen
Den Hoorn B1. De B1 is een jong team bestaande uit veel 1e jaars B junioren en 2 spelers uit de C junioren.

Op de goal staat Stijn. De verdediging bestaat uit aanvoerder Jesper, William, Job, Patrick en Arjan. Het middenveld bestaat uit Nick, Jan, Daan, Gijs, Bradly en Luc. De aanval bestaat uit Jordi, Lorenzo, Callum en Julian die momenteel nog geblesseerd is. De begeleiding bestaat uit trainer Berry en assistent trainers Christian en Chris, elftalbegeleider
Gert en fysiotherapeut Kaj.

Plezier en passie staan voorop in het team maar er zal ook zeker gepresteerd moeten worden!
Nadat de B1 afgelopen seizoen kampioen is geworden, speelt het team voor de competitie in de 4e divisie. Dit is een zware competitie waaraan we wisselend zijn begonnen. Maar waar we zeker de mogelijkheden hebben om ons te handhaven, met veel geduld en voetbal in het elftal. We spelen voornamelijk in een 1-4-4-2 opstelling en in balverlies vrij compact.
In de beker zijn we door naar de 2e ronde door overwinningen tegen Quick Boys en SJC en een nipte nederlaag tegen Katwijk. Dus stond afgelopen zaterdag de wedstrijd om de 2e ronde in de beker op het programma. Dit was een wedstrijd thuis tegen Den Hoorn. Dit team is zowel de beker als competitie goed begonnen, en dus een prima tegenstander.
In de eerste helft had Den Hoorn het betere van het spel en kwam dan ook halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Deze stand werd 1 minuut later helaas verdubbeld. In de rust zijn er 2 wissels doorgevoerd en schakelden we over op een 1-4-3-3 systeem. Ongeveer 10 minuten na de rust verkleinde Lorenzo de achterstand tot 1-2. Deze stand bleef staan tot 10 minuten voor tijd, waarna we 1 op 1 gingen spelen om de 2-2 te forceren. Helaas door de ontstane ruimte op het veld, counterde Den Hoorn naar een 1-4 overwinning.

Hierdoor zijn we uitgeschakeld voor de beker, waardoor we onze pijlen kunnen richten op de competitie.

De fotoserie is niet meer beschikbaar.