Bram van Egmond

Rondje langs de velden; RBB E5

Voor het item ‘Rondje langs de velden’ gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een elftal van Rijnsburgse Boys. Deze keer was Corinne Jungerius ook mee, samen maakten ze een prachtige fotoserie.
José Bergman schreef het verslag, de foto’s van Jan en Corinne vindt u daaronder.

RBB E5 – Gol sport e1

18 april 2015, een zonnige dag langs de lijn….ook de moeders zijn weer goed vertegenwoordigd 🙂 .
Onze jongens van de E5 moeten vandaag tegen GOL Sport E1, en we hebben er zin in. Hoewel we wat goede spelers missen vandaag, Stijn en Corné (onze keeper), gaan we wel voor de winst!
Na een geslaagd Uientoernooi, waar ze als eerste zijn geëindigd, lijken ze nog beter te gaan spelen. Van winnen krijg je toch weer wat spirit! Het team is een leuk stel jongens, die goed met elkaar overweg kunnen. Ze spreken zelfs, ook buiten het speelveld om, met elkaar af. Het zwemmen is zeker favoriet nummer 2.
De wedstrijd begint met een hoop kansen maar ook GOL Sport heeft een goed keepertje in het doel staan. Na 20 minuten valt het eerste doelpunt gemaakt door Jack, waarna al snel de tweede volgt door Rio. We zijn erg blij met onze invalkeeper Sem uit de E10, hij heeft verschillende pittige afstandsschoten uit het doel weten te houden, top!
Na de rust, vervolgt de wedstrijd wat grimmiger. Willem werd op brute wijze getackeld. Stan, Pieter en Boaz gaven goede ballen vanuit de achterhoede naar voor. Via een corner van Rio schoot Pieter via de keeper de bal het doel in. De onervaren scheidsrechter, die het overigens voortreffelijk deed, moest wel een paar keer ingrijpen tussen het bekvechten van de 2 teams. Het laatste doelpunt was via de voorzet van Willem gemaakt door Sil. Door de goede training van Jordy en de begeleiding van Jan Willem hebben ze weer een goede wedstrijd gevoetbald.
Snel affluiten maar. Onze dag kan niet meer stuk, op naar de volgende wedstrijd!
Deze fotoserie is niet meer beschikbaar.