Bram van Egmond

FOTO: MO13 beleeft geweldig Oranje-feest in Philips Stadion!

Vrijdagmiddag, 6 april 2018,
Het is zover! Vijf begeleiders en zeventien speelsters van Rijnsburgse Boys MO13 gaan naar de wedstrijd van ‘onze’ Oranje Leeuwinnen tegen Noord-Ierland in het Philips Stadion in Eindhoven. Het is de eerste mooie dag van dit jaar, zonnetje, 16 graden, we hebben er zin in!

Kwart over vijf komt de bus van Beuk aanrijden en kunnen de meiden aanstalten gaan maken om een plekje te veroveren!
Na een preek van de chauffeur (niet schreeuwen, niet toeteren, vooral in de gordels blijven en niet met eten gooien) blijkt dat de dames heel goed kunnen luisteren. Ook de heren voorin de bus hebben we onderweg niet kunnen betrappen op ongewenst Beuk-gedag 😉
Half zes. We zijn op weg, uitgezwaaid door ouders, broers en zussen. Binnen mum van tijd zaten er (bijna!) zeventien dametjes en, eerlijk is eerlijk, wat begeleiding met hun neus in de apparaten…. iPhones, Samsungs, iPads, oortjes, overal was aan gedacht…. nog nooit zoveel musical.ly’s tegelijk gemaakt op één en dezelfde plaats! En dat zonder(!) WiFi… dat het nog bestaat, toch meiden?

Na twee en een half uur bijna alleen maar filerijden, komen we in de buurt en zien we steeds meer bussen, ook onderweg naar de wedstrijd, MET WiFi..! Gelukkig houdt onze chauffeur van een geintje en gaat hij er dichtbij rijden en geeft onze meiden de hint om WiFi te pikken! Allemaal enorm zoeken naar alle telefoons…. geintje! Die hadden ze ook na twee en een half uur gewoon nog in hun handen! Het laatste half uur in de bus werd erg hilarisch omdat er om de haverklap geroepen werd: ‘Ja, ik heb WiFi!’
‘Maar ik nu niet meer, jij hebt mijne!’
‘Ik heb ook WiFi!’ ‘Oh, nog een WiFi-bus, rijd daarheen!’

We werden voor de deur afgezet en hebben snel ons plekje opgezocht. Het volkslied werd gespeeld toen wij binnenstapten, precies op tijd! En wat zijn wij getrakteerd, samen met 30.000 anderen! Zeven doelpunten voor Nederland, een geweldige sfeer, drinken, chips, wat een ambiance en wat kunnen de meiden van Oranje lekker ballen! Ontzettend leuk om dit met elkaar mee te maken! Het enthousiasme bij de meiden was geweldig om te zien! De trainers weten wat hen te doen staat, maak van onze meiden het volgende Oranje….

Rest ons namens alle meiden en begeleiding nog een dankwoord voor Rijnsburgse Boys, die dit mogelijk hebben gemaakt voor de meiden van ‘de MO13’.
Uiteraard ook dank aan iedereen die oudejaarsloten hebben gekocht van de meiden, zodat zij er vandoor konden gaan met deze prijs! Volgend jaar doen ze zeker net zo hard hun best, want deze ervaring is zeker voor herhaling vatbaar!
Bedankt, het was geweldig!!