outhands

Flevoboys – Rijnsburgse Boys 2-2

Rijnsburgse Boys heeft tegen Flevo Boys niet de volle winst weten te halen. In Emmeloord eindigde deze uitwedstrijd in 2-2. Daarmee blijven de Uien overigens nog wel steeds ongeslagen.

Rijnsburgse Boys was de ploeg die vanaf de aftrap aanvalt aanviel en met name doelman Altenburg is bij de tegenpartij de verdediger bij uitstek. Zoals in de 5e minuut van de wedstijd wanneer Jeffrey Winter alleen op hem afgaat maar ook tegen de keeper op schiet. Flevo Boys stelt daar daar schaarse tegenaanvallen en veel overtredingen tegenover. Terwijl aan de ene kant nagenoeg iedere aanval afgevlagd werd was het aan de andere kant even open huis. Na het uitvallen van Dennis Groot profiteerde Flevo Boys twee keer en vervolgens herhaalt het wedstrijdbeeld zich.Tien minuten voor rust haalt Altenburg Sardar onderuit en schiet Peter Freke Rijnsburg vanaf 11 meter terug in de wedstrijd. In blessuretijd heeft Tim Orlowski ondertussen een engeltje op de lat geparkeerd. Via de binnenkant van de kruising stuitert de ingeschoten bal het veld weer in.


Topscorer Peter Freke moet geblesseerd het veld verlaten. (foto Hans Oudwater)

Na ruim 10 minuten na de thee ontsnapte Orlowski aan een rode kaart wanneer hij buiten het strafschopgebied uitglijdt en hands maakt. Wanneer Willem Brouwer ver uit de dugout verbaal verhaal haalt over het uitblijven van een rode kaart is scheidsrechter Van Waveren zo sportief de discussie aan te gaan en een kaart voor de Flevo-trainer achterwege te laten. Met Bart Freke nog meer naar voren geschoven gaat Rijnsburgse Boys verder met het zoeken naar de gelijkmaker. Nadat ook Peter Freke na een tik uitviel werd alles op de aanval gezet. Dat betaalde zich uit in de gelijkmaker wanneer Martijn Gootjes het duveltje uit het doosje speelt. Altenburg liet een bal los op de inzet van Leitoe en Goot reageerde snel: 2-2. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd wankelt de thuisploeg, krijgen beide ploegen via een vrij trap nog de kans op de winnende treffer en kopt Bennie van Noord vlak langs de paal. Blijft de vraag of de midweekse bekerwedstrijd Rijnsburgse Boys parten heeft gespeeld. Maar dat is voer voor de nabespreking.

23:1-0 Age Hains Boersma
26: 2-0 Marco van der Heide
35: 2-1 Peter Freke (strafschop)
81: 2-2 Martijn Gootjes

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski, Groot (18: Kolder), Bart Freke, Van Noord, Breinburg, Peter Freke (70: Gootjes), Kevin Winter, Van der Vijver, Jeffrey Winter, Sardar (70: Kuhlmann), Leitoe.

Het wedstrijdverslag van IJsbrand van Tilburg volgt later dit weekend.

Uitslagen
Katwijk – Excelsior 31 2-0 
Spakenburg – Harkemase Boys 1-1 
Barendrecht – Apeldoorn 0-0 
ARC – Sparta Nijkerk 2-1 
FC Lisse – Capelle Gest. 
HHC Hardenberg – IJsselmeervogels 3-0 
Flevo Boys – Rijnsburgse Boys 2-2 
Hoek – SC Genemuiden 1-2 

Stand Topklasse Zaterdag