outhands

Feestavond in Leeuwenhorst: warm en beregezellig

Na een jaar van feestelijkheden voor bijna alle ‘lagen’ van de Rijnsburgse Boysbevolking waren zaterdagavond eindelijk de senioren, vrijwilligers en sponsors aan de beurt. De response op de uitnodiging was overweldigend. Het jubileumcomité had gerekend op ongeveer 1.000 personen. Dan zou het voor hen al een succes betekenen voor wat betreft het aantal feestgangers. Verheugd en bijna verbaasd reageerden zij toen na het tellen van de antwoordkaarten bleek dat zo’n 1.400 personen wel zin hadden in een feestje. Voor het comité een bewijs dat zij een goede keus hadden gemaakt voor locatie en optredende artiesten. Toch ook nog wat spanning, want zou het allemaal organisatorisch wel kloppen als je zoveel mensen ‘over de vloer’ krijgt.

 Vooraf waren goede afspraken gemaakt met Leeuwenhorst en onze eigen security. Laatst genoemden deden onopvallend hun werk en traden een enkele keer corrigerend op. Het aanwezige personeel van Leeuwenhorst deed zijn stinkende best om iedereen zo snel mogelijk aan een consumptie te helpen. Uw jubileumcomité had vooraf om ruim voldoende personeel verzocht, want wij kennen immers onze (Rijnsburgse) pappenheimers. Dat Leeuwenhorst het dacht aan te kunnen met de aanwezige 35 personen was wellicht een inschattingsfout van hun kant, al ging het in de loop van de avond al een stuk beter en hoefde men niet al te lang meer te wachten op zijn consumptie. De sfeer was er in elk geval niet minder om!

Alle bezoekers werden op een ludieke manier ontvangen door onze beide Vlaamse scheidsrechters. Zonder een uitvoerige ‘noppencontrole’ kwam geen enkele bezoeker de zaal in. Wie hier niet aan mee werkte ontving een gele kaart die overigens geenszins leidde tot een schorsing voor het verdere verloop van de avond. Eenmaal in de zaal vonden de ouderen al snel een plekje links en rechts naast het podium op één van de stoelen rond de tafels. De rest van de aanwezigen verzamelde zich in de buurt van de bar of rond de hangtafels. Na het welkomstwoord van jubileumcomité voorzitter Daan van Egmond ging het feest ook muzikaal van start. The Crazy Piano’s gingen zoals afgesproken de in eerste set, wat minder luid van start en tijdens en na het optreden van mistery guest Lee Towers ging iedereen echt los. Er werd gezongen en gedanst, er werd gegeten, gedronken en gepraat. Niet in het minst over het fraaie resultaat van het eerste elftal van dezelfde middag en de mooie stand op de ranglijst.

 Rond middernacht was het de beurt aan voorzitter Cees Driebergen. Hij maakt bekend dat met een meerderheid van stemming Sam van Geest gekozen was tot vrijwilliger van het jaar. Sam ontving bloemen en een cadeau en hield en passant een pleidooi om volgend jaar maar eens een vrouw uit te roepen tot vrijwilliger van het jaar. Dames: doe het komende jaar nog meer uw best en wellicht sta jij (staat u) dan volgend jaar in de schijnwerpers. Hierna bedankte de voorzitter het voltallige jubileumcomité voor hun vele werk en konden de Crazy Piano’s zich opmaken voor hun laatste set. En die loog er niet om want, niet alleen de muzikaliteit steeg naar grote hoogte: ook de temperatuur. Verrassend genoeg leidde dit tot niet meer dan één enkele flauwvaller.

Het was mooi geweest rond kwart voor één klonken de laatste klanken van de CP’s en kon iedereen nog even rustig napraten. De bussen pendelden toen alweer vrolijk heen en weer tussen Noordwijkerhout en Middelmors. Rond half twee was de zaal bijna leeg en kon het grote opruimen voor de medewerkers van Leeuwenhorst beginnen.
Het Jubileumcomité wil langs deze weg een speciaal dankwoord richten aan Louis Lasander voor zijn coördinatie op de feestlocatie. Ook dank aan de dames Marion, Carla, Jolanda, Ria, Martine en Ariea. Zij zorgden voor het uitdelen van de consumptiemunten. Tot slot ook Kees de Kluiver en Jaco Heemskerk bedankt voor het assisteren bij het busvervoer. Over 25 jaar hopen we dat jullie weer van de partij zijn!

Namens het Jubilleumcomité 75 jaar Rijnsburgse Boys,
Hans Oudwater

(foto’s Hans Heemskerk, meer foto’s hier en hier.)