outhands

FC Volendam C2

Ter voorbereiding op het komende voetbalseizoen speelde Rijnsburgse Boys C1 afgelopen woensdag haar tweede oefenwedstrijd. Nadat eerder vorige week met 4-2 was verloren van Katwijk C1 moest de strijd dit keer worden aangegaan met een voetbalvereniging uit een heel anders vissersdorp, namelijk eredivisieclub FC Volendam.

De heenreis had erg veel weg van een schoolreisje, alhoewel er ook opa’s en oma’s aanwezig waren. Op tijd weg (16.30 uur!) en vooral snoepgoed en de broodjes niet vergeten! Uiteindelijk werd om even na 18.00 uur het gezellige Krasstadion in Volendam bereikt. Nadat we werden verwelkomd door Dennis Groot – aanvoerder van Rijnsburgse Boys 1 maar ook trainer/coach van Volendam C2 – konden de Rijnsburgers snel in hun nieuwe geel/zwarte outfit worden gehezen en aan een korte warming-up beginnen.

Om 18.30 uur werd afgetrapt voor wat later bleek een leuke en aantrekkelijke wedstrijd. De geel/zwarten waren kennelijk bijzonder onder de indruk van het Krasstadion en de grote grasmat, want binnen ‘no-time’ stonden de Boys – ondanks ca. 70 procent balbezit – met 3-0 achter. Missers van in eerste instantie Bart – en later ook van Kaj en Steffan – gingen aan die achterstand vooraf. De eerstejaars Volendammers bleken vaardig maar vooral doeltreffend in de afronding te zijn. De Uien hielden het veldoverwicht, maar kon niet voorkomen dat het andere Oranje voor rust zelfs uitliep naar 5-0 voorsprong. Bart tekende kort voor het rustsignaal met een mooie actie gelukkig nog de 5-1 aan en bracht daarmee een klein beetje licht in de Rijnsburgse duisternis.

Na rust werd de dit keer ongelukkige keeper Remco (2x een tè hoge bal) vervangen door zijn directe concurrent Johan. De verdediging stond beter en ook de omschakeling van het middenveld verliep een stuk vlotter. Waar de Rijnsburgers in de eerste helft vooral moeite hadden met de snelle vleugelspitsen van Volendam, deelde onze eigen Roy (Champion) in het tweede gedeelte zijn eigen lakens uit. Snel en ongrijpbaar als dat hij kan zijn en in dit geval ook was, schoot hij de bal maar liefst 3x binnen waardoor de Rijnsburgers uiteindelijk heel dichtbij de Volendammers kwamen. De eindstand werd uiteindelijk 5-4 in het voordeel van Volendam C2.

Al met al een leuke wedstrijd en vooral een bijzondere ervaring om in een stadion van een eredivisieclub te spelen. Met dank aan Dennis Groot.