IJsbrand van Tilburg

FC Lisse – Rijnsburgse Boys 3-7 (2-4) – VERSLAG

Doelpuntenregen tijdens hete lunchwedstrijd

Het tropische weer was de reden voor FC Lisse en Rijnsburgse Boys om hun oefenwedstrijd onder lunchtijd te spelen. De toeschouwers op het steeds warmer wordende sportpark Ter Specke, werden op dit ongebruikelijke tijdstip getrakteerd op een verfrissende doelpuntenregen: 3-7.

Rijnsburgse Boys startte met dezelfde basis als een week eerder in de thuiswedstrijd tegen Ter Leede. Viel toen de openingstreffer in de vijfde minuut; nu was het twee minuten eerder. De jarige Masies Artien was als rechtsback mee naar voren gekomen en fungeerde als assist waarna Jeroen Spruijt, na een halve draai, doeltreffend uithaalde: 0-1. Vijf minuten later had de score verdubbeld kunnen worden maar na een fraaie aanval schoot Furhgill Zeldenrust net naast. Bradly van der Meer scoorde wel pluspunten in het aantekeningenboekje van Hans Schot. Met een prachtige redding maakte hij de eerste aanval van FC Lisse onschadelijk. De aansluitende corner leek minder goed af te lopen maar zie daar: Roderick Gielisse stond op de lijn en voorkwam de gelijkmaker. Sterker nog: in de aansluitende uitbraak werd de Rijnsburgse voorsprong uitgebouwd. Dani van der Moot loste een afstandsschot welke zo hard was dat keeper Jochem Lensen de bal niet goed onder controle kreeg. Jeffrey Jongeneelen was er als de kippen bij om de bal in het net te schieten: 0-2. Het antwoord van FC Lisse kwam binnen de minuut. Terwijl iedereen, en waarschijnlijk dus ook Bradly van der Meer, dacht dat Luca Tarani buitenspel stond, mocht de aanvaller van FC Lisse toch doorspelen van scheidsrechter Frank de Winter: 1-2.

Nog binnen het kwartier had, op snelheid, de derde Rijnsburgse treffer kunnen vallen maar de doelman van FC Lisse redde. Het bleek uitstel van executie want zeven minuten later viel de treffer dan toch. Dani van der Moot zette zelf de aanval op waarna de bal uiteindelijk via Furhgill Zeldenrust weer bij de goaltjesdief terecht kwam die in de benedenhoek raak schoot: 1-3. Dat een speler een bal weleens volledig kan missen bewees Jaïro Schet. De aanwinst van FC Lisse had zijn oude ploeg pijn kunnen doen met een doeltreffende uithaal op een ideale positie in het strafschopgebied. Waarschijnlijk gaat deze bal er vannacht in zijn dromen wel in… Toch zou FC Lisse niet veel later de aansluitingstreffer maken. Uit een corner wist Tom Duindam van dichtbij de 2-3 binnen te koppen. Wat wel duidelijk werd: Rijnsburgse Boys is bij corners kwetsbaar. Daar zal op getraind moeten worden. Ook Thomas Bakker zal niet met veel plezier terugdenken aan de corner. Terwijl FC Lisse het doelpunt vierde lag hij geblesseerd op het veld. Ondanks dat de rust nog maar vijf minuten op zich liet wachten verliet hij strompelend het veld. Dennis van der Plas, altijd de rust zelve, kreeg hierdoor de kans zijn waarde voor Rijnsburgse Boys te laten zien. In blessuretijd bepaalde Dani van der Moot met een snoeiharde bal de ruststand op 2-4. Met dank aan Rob Zandbergen die deed wat van een linksback bij Rijnsburgse Boys verwacht wordt: op de juiste momenten mee naar voren gaan om met een voorzet de aanvallers in stelling te brengen. En dat deed hij uitstekend!

De conclusie in de rust was duidelijk: ondanks de hitte werd er hard gewerkt op het veld, waren er mooie combinaties zichtbaar en was het krachtsverschil ten gunste van de tweede divisionist. In de tweede helft leek Rijnsburgse Boys op dezelfde voet verder te willen gaan. Kansen voor Furhgill Zeldenrust en Jeroen Spruijt en twee corners binnen twee minuten leverden echter geen grotere voorsprong op. Ook een schot van Ian van Otterloo, samen met Max Hudepohl aan het begin van de tweede helft ingevallen voor Bram Ros en Dani van der Moot, ging naast. Het eerste schot op doel van Max Hudepohl – na aangeven van Marc Magan – was wel raak: 2-5. FC Lisse kreeg twee mogelijkheden om terug te komen. Invaller Reggie Schaap had echter de pech dat Bradly van der Meer opnieuw fraai redde. En uit – jawel, weer een corner – wist Roderick Gielisse opnieuw vanaf de doellijn te redden. Nadat alle Rijnsburgse veldspelers, die in de basis waren gestart, gewisseld waren profiteerde FC Lisse van een fout van Bart Duiker. Onnodig verspeelde hij de bal aan Reggie Schaap die een vrije doortocht naar het Rijnsburgse doel kreeg: 3-5. Het slotakkoord was weer voor Rijnsburgse Boys. Na een goed blok van gelegenheidspits Carlos Opoku lobte Max Hudepohl de 3-6 in het doel. In de blessuretijd wist dit tweetal elkaar opnieuw goed te vinden waarbij Max Hudepohl opnieuw raak schoot: 3-7. Na zijn ‘gewone’ hattrick tegen RKVV Velsen op dinsdagavond, binnen vier dagen nu dus een ‘zuivere’ hattrick. Met zes treffers is hij tot nu toe de meest productieve aanvaller in de oefencampagne, voor Dani van der Moot (vier treffers) en Jeffrey Jongeneelen (twee treffers).

Scoreverloop:
3: Jeroen Spruijt: 0-1 12: Jeffrey Jongeneelen: 0-2 13: Luca Tarani : 1-2 22: Dani van der Moot: 1-3 39: Tom Duindam: 2-3 45+1: Dani van der Moot: 2-4 59: Max Hudepohl: 2-5 81: Reggie Schaap: 3-5 84: Max Hudepohl: 3-6 90+1: Max Hudepohl: 3-7