IJsbrand van Tilburg

FC Lisse – Rijnsburgse Boys: 2-3 (1-1) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys kruipt naar de koppositie

Net als de laatste wedstrijddag in april heeft ook de eerste wedstrijddag in mei Rijnsburgse Boys dichter bij de koppositie gebracht. Opdracht nummer één was, is en blijft: zelf winnen. Net als in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys moest Rijnsburgse Boys het ook in de uitwedstrijd tegen FC Lisse niet van de start hebben. Het lijkt alsof de Rijnsburgers dan nog wakker moeten worden. Op sportpark Ter Specke leverde dat een vroege 1-0 achterstand op. Uiteindelijk kwam het toch weer goed na drie fraaie Rijnsburgse goals. Een tweede tegentreffer maakte het onnodig spannend tot de allerlaatste seconde: 2-3. En ja, na zelf gewonnen te hebben is het tijd om de uitslagen van de twee concurrenten te bekijken. Was het de laatste keer een gelijkspel voor zowel Katwijk als AFC, nu leek het een minder succesvolle zaterdag te worden omdat ook AFC had gewonnen. Maar Katwijk moest nog aantreden in Maassluis tegen Jong Sparta. De Katwijkers gingen met een 5-3 verlies lelijk onderuit waardoor op zaterdagavond de hele top drie door elkaar werd gehusseld. AFC steeg van plek twee naar de koppositie, Katwijk moest die positie afstaan en zakte naar de derde plek en Rijnsburgse Boys verliet juist die plek en steeg naar plaats twee. Het is voor het eerst in de huidige competitie dat Rijnsburgse Boys deze positie bezet. En dat er (nog) meer in kan zitten, dat maakten de luidruchtige geelzwarte supporters wel duidelijk met hun veelzeggende spandoek: NEVER STOP DREAMING.

Foto: Hans Heemskerk

Max Hudepohl
Na de sfeervolle opkomst, waarbij de Rijnsburgse supporters veel meer acties in huis hadden dan de fanatiekelingen uit Lisse, leek de eerste minuut nog veel belovend voor Rijnsburgse Boys. Een aanval over links eindigde op rechts waar Jeffrey Jongeneelen het zestienmetergebied kon inlopen en uithalen. Doelman Erik Cummins liet zich niet verrassen en pakte de bal. Met het opstellen van Jeffrey Jongeneelen en niet de volledig herstelde Delano Asante koos Henk Wisman voor dezelfde basiself als in de gewonnen wedstrijd tegen Kozakken Boys. Twee minuten later was het Max Hudepohl die zijn oud-doelman wilde testen. Het pakte echter heel anders uit want het afstandsschot ging ruim naast. Heel anders was dat zeven minuten later. Nadat Wout Heemskerk had geprofiteerd van de ruimte op de linkerkant speelde hij de bal op Max Hudepohl die nu wel succesvol was met zijn schot. Via de paal verdween de bal achter Wesley Zonneveld in het doel: 1-0. Uitgerekend tegen zijn oude ploeg kon de altijd sympathieke Max Hudepohl een doelpuntloze periode – tien competitiewedstrijden op rij had hij niet gescoord – afsluiten. Na afloop kon Max Hudepohl er met een goed gevoel op terugkijken: ’Mijn doel was om te laten zien dat Rijnsburgse Boys spijt zou krijgen dat ze mij hebben laten gaan. Zo’n doelpunt is dan altijd lekker. Ik ben wel geschrokken wat de Rijnsburgse supporters mij hebben toegeschreeuwd. Kampioensstress zou een verklaring kunnen zijn, maar dit kon echt niet.’ En daar sluit het web-team zich volledig bij aan!

Foto: Hans Heemskerk

Tactisch plan
De voorsprong voor FC Lisse had na twee minuten verdubbeld kunnen worden. Remi van Ekeris wist gevaarlijk uit te halen maar Wesley Zonneveld tikte de bal over de lat. Het was wel duidelijk dat Rijnburgse Boys verrast was door het tactische plan van FC Lisse. Met een verkapt twee spitsen systeem en één man meer op het middenveld had de ploeg van Henk Wisman moeite met de lopende mensen. Het frank en vrij spelende FC Lisse was in ieder geval veel gevaarlijker dan het plichtmatige Rijnsburgse Boys. Metname Max Hudepohl speelde zich in de kijker met twee steekpasses. De eerste was op Remi van Ekeris waarna Jordy Strooker, ten koste van een corner, net op tijd redde. Opmerkelijk was de wel erg vroege gele kaart voor Max Hudepohl wegens tijdrekken bij de cornervlag. De tweede steekpass was op Enzo Stroo die de bal in het zijnet schoot.

Foto: Cor Spruijt

Blessuretijd
In het laatste kwartier van de eerste helft leek Rijnsburgse Boys meer grip op de wedstrijd te krijgen. Na een langer lopende aanval was het uiteindelijk Jeroen Spruijt die de ruimte zag voor een schot. Omdat de bal dreigde naast te gaan was een laatste tikkie van Furhgill Zeldenrust van belang maar hij kwam net tekort om de bal in het lege doel te schuiven. Roderick Gielisse probeerde het met een schot vanuit de draai maar deze werd gepakt. De twee minuten blessuretijd deden behoorlijk wat stof opwaaien. Eerst kreeg doelman Erik Cummins geel, ook wegens tijdrekken. Vervolgens kreeg Jeffrey Jongeneelen een duw van Remi van Ekeris waarna scheidsrechter Frank de Winter een vrije trap toekende aan Rijnsburgse Boys. Wegens protesteren kreeg ook Remi van Ekeris de gele kaart gepresenteerd. En of het nog niet genoeg was: de perfect aangesneden vrije trap van Furhgill Zeldenrust belandde op het hoofd van Bram Ros. De aanvoerder kopte snoeihard de gelijkmaker in de touwen: 1-1. Het was het beste moment om te scoren: direct werd afgefloten voor de rust.

Foto: Hans Heemskerk

Voorsprong
Met in de tweede helft Bram de Bruin voor Roderick Gielisse lieten de Rijnsburgers zien dat het anders moest. Spelend naar de eigen fanatieke aanhang gingen de Rijnsburgers op jacht naar de tweede treffer. Nadat de opstomende Bert Koomen randje zestien was gevloerd mocht Jeffrey Jongeneelen op een gevaarlijke plaats de vrije trap nemen. Erik Cummins wist de bal tot corner te tikken maar deze leverde niets op. Jeroen Spruijt was ook weer waardevol met zijn acties zoals die waarin hij Dani van der Moot bereikte. Deze lokte vervolgens Erik Cummins uit zijn doel waarna Bram de Bruin vrij spel had om met een kopbal de voorsprong op het scorebord te krijgen. De bal ging echter over. Het bleek uitstel van executie want vijf minuten later was het Jeroen Spruijt die Bram de Bruin wist te bereiken, draaide om zijn as en schoot de bal in de verre hoek: 1-2. Tien minuten later werd de voorsprong nog groter. Jeffrey Jongeneelen speelde de bal op Dani van der Moot die de bal aannam met zijn linkervoet. Ondanks de hinder van Jeffrey Perez Stoof draaide hij naar het doel en schoot met zijn rechtervoet de bal in een onmogelijke hoek. Via de onderkant van de lat verdween de bal in de kruising: 1-3. Een ongekend juweeltje zoals niemand anders die kan maken dan, juist ja, alleen Dani van der Moot!

Foto: Cor Spruijt

Spannend
De overwinning leek wel veilig gesteld en menig Rijnsburger dacht dat er nu wel gewerkt zou gaan worden aan het doelsaldo. Het kampioenschap kan er gewonnen maar ook verloren mee worden. Delano Asante, ingevallen voor Dani van der Moot, was dichtbij een treffer maar schoot in het zijnet. Niet veel later liet Jordy Hilterman, de invaller voor Jeffrey Jongeneelen, de kans aan Furhgill Zeldenrust maar zijn schot werd geblokt. Maar toen, uit het niets, bleek een invaller bij FC Lisse wel succesvol. Justin van der Putten kopte de bal en zag dat Wesley Zonneveld deze in eerste instantie tegenhield. Vanuit de kluts kwam de bal tegen het lichaam van de invaller waarna de bal toch nog in het doel verdween: 2-3. Met vijf minuten reguliere speeltijd en ruim vijf minuten blessuretijd werd het daarmee nog ongekend spannend op sportpark Ter Specke. Zou Rijnsburgse Boys toch nog de deksel op de neus krijgen? Heel Lisse claimde een strafschop nadat de bal ongelukkig de hand van Jordy Strooker zou hebben geraakt. Zwoegend, vechtend en strijdend als team lukte het om de overwinning veilig te stellen. Met een absolute hoofdrol voor krijger Bram Ros. Ongekend hoeveel ballen hij koppend heeft weggewerkt vanuit de zestien. Het aantal vingers op twee handen is te weinig om ze te tellen! Zijn onlangs bereikte nummer één positie in het spelersklassement van het Leidsch Dagblad maakte hij volledig waar.

Na afloop werd opnieuw het spandoek met NEVER STOP DREAMING uitgerold. Hossend en springend met de supporters werden de drie behaalde punten uitgebreid gevierd. Een klein voorproefje van een nog groter feest over drie weken? Wie weet!

Foto: Cor Spruijt

FC Lisse – Rijnsburgse Boys: 2-3 (1-1)
10: Max Hudepohl: 1-0
45 + 2: Bram Ros: 1-1
61: Bram de Bruin: 1-2
70: Dani van der Moot: 1-3
85: Justin va der Putten: 2-3

Scheidsrechter: F.R. de Winter

Toeschouwers: 2.000

Gele kaarten FC Lisse: Max Hudepohl, Erik Cummins, Remi van Ekeris en Toon Zwetsloot
Gele kaart Rijnsburgse Boys: Jeffrey Jongeneelen

Opstelling FC Lisse: Erik Cummins, Jeffrey Perez Stoof, Romano de Jonge (67: Justin van der Putten), Enzo Stroo, Max Hudepohl, Toon Zwetsloot (75: Ludcinio Marengo), Wout Heemskerk (81: Mitchel Bormann), Franklin Lewis, Jeffrey Klijbroek, Remi van Ekeris (81: David Verweij) en Björn Mussche
Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Jordy Strooker, Daan Walraven, Bram Ros, Bert Koomen, Roderick Gielisse (46: Bram de Bruin), Jeroen Spruijt (89: Marc Magan), Nino Klaver, Jeffrey Jongeneelen (78: Jordy Hilterman), Dani van der Moot (72: Delano Asante) en Furhgill Zeldenrust