Cor Spruijt

FC Lisse – Rijnsburgse Boys 1-2 (1-0) – VERSLAG

Hard werken wordt beloond met drie punten

Rijnsburgse Boys hield aan de wedstrijd tegen FC Lisse drie punten over en dat was dik maar dan ook dik verdiend. De eerste helft speelden beide teams voorzichtig maar dat leverde FC Lisse wel een voorsprong op. In de tweede helft toonden onze boys veerkracht. Met veel strijd en passie werden de drie belangrijke punten binnen gehaald. De verdedigers Daan Walraven en Rob Zandbergen zorgden voor de doelpunten.

December is de maand van de verrassingen. Zit er iets in mijn schoen? Krijg ik met Kerst eindelijk dat mooie cadeau? Ook de eerste voetbalzaterdag begon met verrassingen. In de altijd gezellige persruimte van FC Lisse kregen we de wedstrijdlijst in handen. De verrassing bij FC Lisse was de naam van de hoofdtrainer. Op het formulier stond Richard van Heulen nog genoemd als de verantwoordelijke man. Natuurlijk weet iedereen dat Sjaak Polak inmiddels aan het roer staat. De volgende verrassing vonden we terug in de opstelling van Rijnsburgse Boys. De laatste weken wat ongelukkig spelende Dani van der Moot moest zijn plaats afstaan aan Anthony van Dongen. Door deze wijziging kwam Furhgill Zeldenrust in de spits te spelen en begon Anthony de wedstrijd aan de linkerkant. De tweede Rijnsburgse verrassing was de plek onder de lat. Doelman Wesley Zonneveld had zich ziek afgemeld waardoor Guus Zuidema de plek tussen de palen in nam. De doelman mocht, een paar dagen na het verlengen van zijn contract, direct aan de bak.

Vuurwerk
Na één minuut spelen moest scheidsrechter Wouter Wiersma de wedstrijd tussen FC Lisse en Rijnsburgse Boys al stil leggen. Achter de tribune begon een waar vuurwerk spektakel. Na deze onderbreking kon de wedstrijd echt beginnen. Zowel Rijnsburgse Boys als FC Lisse leek het best te vinden als het andere team de bal had. Er werd compact verdedigd en bij balverlies vloog de aanvallende partij eruit. Rijnsburgse Boys deed dat door via het middenveld de zijkanten te zoeken en FC Lisse deed dat vooral via de lange bal van verdediger Ricardo van Rhijn. Het eerste kwartier leverde dat één kans voor Rijnsburgse Boys op. Delano Asante zag doelman Joost Meendering zijn inzet stoppen. Een tweede kans voor Rijnsburgse Boys was er voor Anthony van Dongen. Zijn schot was bedoeld voor de rechterbovenhoek maar verdween echter richting veld 3. Een één – twee tussen Anthony en Furhgill Zeldenrust leverde ook niet het gewenste resultaat op. Ook Furhgill had het vizier niet op scherp staan.

Half uur
Na dertig minuten werd FC Lisse voor de eerste keer gevaarlijk. Doelman Zuidema hoefde niet in actie te komen. Het schot werd door Daan Walraven geblokt. Door het compacte spel van beide teams ontstond er vooral op het middenveld veel ‘flipperkast’ voetbal. Waar iedereen al rekening hield met een 0-0 ruststand… zat het venijn toch in de staart. Een schitterende redding van Guus leverde een corner voor FC Lisse op. De bal ging richting tweede paal waar Ricardo van Rhijn in de rug van Daan Walraven sprong. Scheidsrechter Wiersma zag er geen overtreding in. Guus wilde de bal bij de tweede paal oprapen maar aanvoerder Roderick Gielisse wilde de bal juist wegtrappen. Dit misverstand zorgde ervoor dat Tim Brinkman de bal gratis voor zijn voeten kreeg en de bal zo in het lege doel kon tikken: 1-0. Direct na deze goal floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Ander vaatje
Dat Rijnsburgse Boys in de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen was wel duidelijk. Het vertoonde spel was niet echt geweldig en de uitgespeelde kansen waren op de vingers van één hand te tellen. De tweede helft begon met een gele kaart voor Sjors Kramer na een overtreding en een minuut later met een gele kaart voor FC Lisse speler Remi van Ekeris. Het spel werd feller maar bleef sportief. De eerste kans in de tweede helft was voor de thuisclub. Guus stond echter op de juiste plaats en kon een hard schot verwerken tot corner. Na een uur spelen was er een enorme kans op de gelijkmaker. Een schot van Anthony van Dongen werd op het laatste moment geblokt door Daan Klinkenberg. Rijnsburgse Boys bleef de druk opvoeren en er kwamen kansen. Anthony schoot een bal over en Delano Asante zag zijn pass op Furhgill Zeldenrust geblokt worden. Aan de andere kant moest Guus ingrijpen bij een mogelijkheid van FC Lisse.

Wissels
Na zeventig minuten spelen bracht trainer Hein Leliveld de eerste wissels in het veld. Dani van der Moot en Lesley Bakker kwamen in het team. Beide spelers kwamen op het middenveld te spelen. Weer kwam er een kans voor Rijnsburgse Boys. Een heerlijke voorzet van Rob Zandbergen werd nog net door de doelman weggetikt. De instormende Zeldenrust zag de bal daardoor over zijn schoen verdwijnen.

Doelpunten
Met nog zes minuten op de klok was daar dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Een overtreding op Lesley Bakker leverde een vrije trap op. Furhgill gaf vanaf de linkerkant voor en Daan Walraven tikte de bal bij de tweede paal heerlijk binnen: 1-1. Nog was dit voor Rijnsburg niet genoeg. Daan Klinkenberg stopte Delano Asante onreglementair en ontving daarvoor de gele kaart. Furghill nam de vrije trap en verdediger Dennis van der Plas kopte bal door naar Rob Zandbergen. Van dichtbij scoorde Rob de 1-2. De reservebank van Rijnsburgse Boys stroomde leeg en Rob dook in de armen van de geblesseerde spelers die achter het doel van FC Lisse stonden. Dat het met de teamspirit wel goed zit bleek uit dit moment. Nog even leek het erop dat Rijnsburgse Boys op 3-1 zou komen. Dani van der Moot schoot een bal prima in, maar ook dit schot werd geblokt. Scheidsrechter Wiersma vond het genoeg en weer waren er drie punten voor Rijnsburgse Boys. Het gat naar onderen is voorlopig geslagen, de weg naar boven is nog lang. Volgende week dezelfde inzet en passie dan komt de bovenkant van het rechterrijtje langzaam dichterbij.

FC LISSE – RIJNSBURGSE BOYS 1-2 (1-0)

Gele kaarten FC Lisse: Toon Zwetsloot, Remi van Ekeris en Daan Klinkenberg
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Sjors Kramer

Scheidsrechter: De heer W. Wiersma