IJsbrand van Tilburg

FC Aalsmeer – Rijnsburgse Boys: 0-7 (0-1) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys luidt met zevenklapper de winterstop in

Vanwege de afgelasting van speelronde 15, met onder andere Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys, kon een gekoesterde wens in vervulling gaan: een oefenwedstrijd tegen het FC Aalsmeer van oud-trainer Ted Verdonkschot, uitkomend in de tweede klasse A, zaterdag. Wat in de eerste helft maar niet lukte werd in de tweede helft ruimschoots goed gemaakt: het niveauverschil in doelpunten uitdrukken. Na een 0-1 tussenstand werd het uiteindelijk 0-7. Met oud en nieuw mag dan geen vuurwerk worden afgeschoten, op het fraaie sportpark van FC Aalsmeer sloot Rijnsburgse Boys het jaar 2021 in ieder geval af met een zevenklapper.

Sinds dit seizoen is Ted Verdonkschot de nieuwe hoofdtrainer van FC Aalsmeer. De club bestaat sinds 1 augustus 2014 na een fusie tussen VV Aalsmeer en RKAV Aalsmeer. Niemand minder dan Peter Freke was er al assistent-trainer en had zijn oud-trainer enthousiast gemaakt om de uitdaging bij deze ambitieuze club aan te gaan. Stap voor stap hoopt de tweedeklasser door te stoten naar wellicht de derde divisie. Het sportpark straalt in ieder geval ambitie uit met onder andere een schitterende kantine. En wat te denken van de fraaie presentatiegids waar menig tweede divisionist een puntje aan kan zuigen.

In de stromende regen begon de wedstrijd 20 minuten later dan gepland. Vanaf minuut één was het duidelijk: Rijnsburgse Boys dicteerde en was op jacht naar de openingsgoal. Het ontbreken van de juiste scherpte bij de Rijnsburgers (lees: Bram de Bruin, Furhgill Zeldenrust en Jeffrey Jongeneelen) en een fantastisch keepende Caril Heeren waren er verantwoordelijk voor dat het halverwege de eerste helft nog 0-0 stond. Een minuut later werd de ban dan toch gebroken. Jeroen Spruijt zette de aanval op, Roderick Gielisse tikte door en Furhgill Zeldenrust rondde af: 0-1. Direct na deze treffer was er weer een goed lopende aanval maar het eindstation, Bram de Bruin, schoot naast. Omdat vervolgens ook Delano Asante, opnieuw Bram de Bruin – na een fraai hakballetje van Jeroen Spruijt – en tenslotte Jeroen Spruijt hun kansen niet verzilverden werd de warme thee in de rust met een 0-1 tussenstand opgedronken.

Met vijf gretige invallers in het elftal van Henk Wisman leek de tweede Rijnsburgse treffer een kwestie van tijd. Na zeven minuten was het Bram de Bruin die zijn ijverige spel beloond zag worden met een doelpunt welke viel na een afgeslagen aanval. Vier minuten later scoorde Robbert Olijfveld een curieuze 0-3. De scheidsrechter keurde de goal in eerste instantie af maar na protesten van de Rijnsburgse bank en het raadplegen van zijn assistent werd de treffer toch geldig bevonden. Een hevig protesterende Ted Verdonkschot bracht de scheidsrechter niet opnieuw op ander gedachten…

Het is dan wel een oefenwedstrijd, maar dan toch. Vier keer scoren in vijf minuten tijd, het blijft bijzonder en is natuurlijk knap. Vanaf minuut 72 zou het deze zaterdagmiddag gebeuren. Na een prima actie van Max Hudepohl bij de achterlijn na een corner, kopte Bart Duiker – net ingevallen – de bal binnen. Robbert Olijfveld was er vervolgens als de kippen bij nadat de reserve doelman van FC Aalsmeer de bal had los gelaten, gevolgd door opnieuw een intikker voor hem en tenslotte kopte Max Hudepohl, na een goede voorzet van Bart Duiker, de 0-7 binnen. Omdat Alessandro Kwant, met een miraculeuze redding, het iets aanvallender FC Aalsmeer het scoren belette, mocht hij de wedstrijd met een clean sheet beëindigen. De jacht op dubbelle cijfers werd in het laatste kwartier niet geopend waardoor de teller op zeven bleef steken.

Met een positief gevoel kan Rijnsburgse Boys nu de vervroegde winterstop gaan vieren. Op 15 januari 2022 wordt, ijs en weder dienende, de competitie hervat met de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam.

FC Aalsmeer – Rijnsburgse Boys: 0-7 (0-1)
24: Furhgill Zeldenrust: 0-1
52: Bram de Bruin: 0-2
56: Robbert Olijfveld: 0-3
72: Bart Duiker: 0-4
74: Robbert Olijfveld: 0-5
75: Robbert Olijfveld: 0-6
76: Max Hudepohl: 0-7
Opstelling Rijnsburgse Boys: Alessandro Kwant, Bert Koomen (62: Bart Duiker), Masies Artien (46:Sanny Monteiro), Dennis van der Plas (46: Mark Mieras), Rob Zandbergen, Roderick Gielisse (46: Marc Magan), Bram de Bruin (62: Ian van Otterlo), Jeroen Spruijt (62: Daily Loos), Jeffrey Jongeneelen, Delano Asante (46: Max Hudepohl) en Furhgill Zeldenrust (46: Robbert Olijfveld)

Ton van Eenennaam van FC Aalsmeer maakte een prachtige fotoserie. Klik hier voor de fotoserie van Ton van Eenennaam