Marylène Hogewoning

Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys 2-0 (0-0) – VERSLAG

De duivel schijt altijd op de grootste hoop

Rijnsburgse Boys moest de zoveelste bittere pil slikken dit seizoen, nu in de uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Verkeersdrukte waardoor de wedstrijd een kwartier later startte, een saaie eerste helft, twee tegengoals daarna, rellende supporters, een ernstig geblesseerd uitgevallen Furhgill Zeldenrust en bovenal een slecht presterend Rijnsburgse Boys waren de ingrediënten voor opnieuw een teleurstellende middag.

Tegenvallende eerste helft
De ploegen kwamen in de eerste helft moeilijk op gang. Het was pas halverwege de eerste helft voordat er echt uitgespeelde kansen werden gecreëerd. Wat ook niet hielp, was dat in de 20ste minuut Furhgill Zeldenrust geblesseerd uitviel. In een poging om de bal uit de lucht aan te nemen, kwam de 34-jarige vleugelspits verkeerd neer. Het bleek al gauw serieus want Zeldenrust moest zelfs ondersteund door twee man van het veld gedragen worden. Er werd na de wedstrijd gesproken over een gescheurde achillespees, maar of dat echt zo is, zullen artsen komende week moeten onderzoeken. De wedstrijd moest dus door zonder hem. In plaats van Furhgill kwam Ilias Kariouh het veld in.
Richting het eind van de eerste helft werd de wedstrijd iets interessanter, maar dat was niet omdat Rijnsburgse Boys wat meer gas ging geven. Het was juist Excelsior Maassluis dat wat grotere kansen kreeg. Vlak voor het rustsignaal leek het nog even goed mis te gaan voor de geel-zwarten. Een snelle uitval van de ploeg uit Maassluis werd met een knappe reflex onderbroken door Wesley Zonneveld, die daarvoor ook al een keer erger voorkwam. Daar kwam Rijnsburg goed weg en dus gingen de teams de rust in met de brilstand nog op het scorebord.

Hoopvol begin
De tweede helft leken beide ploegen vastberaden om iets te doen aan de tot dan toe doelpuntloze wedstrijd. Nino Klaver opende de tweede helft goed door gelijk een schot op doel te vuren. Maar Excelsior Maassluis kwam gelijk met een weerwoord door gevaarlijke schoten af te leveren in het 16-metergebied. Weer was daar gelukkig Wesley Zonneveld met een belangrijke redding waardoor Rijnsburg op de been bleef. Zo ging het een tijdje heen en weer totdat het fout ging in de 63ste minuut.

De misère
Uit een corner die niet goed werd weggewerkt door de Rijnsburgse verdediging, kwam de bal voor de voeten van Darren Maatsen. Hij schoot de bal binnen achter keeper Wesley Zonneveld die deze keer niet voor een wonderredding kon zorgen: 1-0. Helaas bleef het daar niet bij. In de 72ste minuut werd Jeroen Spruijt onreglementair neergehaald in het strafschopgebied. Waar de Uien een penalty hadden moeten krijgen, besliste de scheidsrechter om door te spelen. Delano Asante, die daarna de bal voor zijn voeten kreeg en zo binnen kon schuiven, vond alleen keeper Van der Kleij. Helaas was het daarmee nog niet gedaan. Nog geen minuut later lag de bal er wel aan de andere kant in. Een snelle uitval van de Tricolores ging alles en iedereen voorbij en belandde tegen de touwen: 2-0.
Tot overmaat van ramp ging het in de 80ste minuut ook nog eens fout bij de supporters. Na het afsteken van een gele rookbom brak er een gevecht uit rondom de Rijnsburgse supportersgroep Rijnsburg Youth op het terras bij de kantine waardoor de wedstrijd werd stilgelegd. Nadat diverse spelers de ‘supporters’ tot de orde hadden geroepen en de groep van het sportpark was geleid, ging het duel verder. Maar echt voetballen zat er daarna niet meer in. In de 9e minuut van de blessuretijd verloste scheidsrechter Timmer Rijnsburgse Boys uit zijn lijden en floot deze kansloze partij af.
Onderweg van Maassluis naar huis kon ik maar aan één spreekwoord denken: de duivel schijt altijd op de grootste hoop. Oftewel: het ongeluk treft meestal degenen die al in moeilijkheden verkeren. We hebben nog vijf wedstrijden te gaan in seizoen 2023/2024. In die wedstrijden mogen de geel-zwarten nog een poging doen om, ondanks het al verloren seizoen, er nog iets van te maken. En belangrijker nog, om een paar punten te halen om definitieve handhaving in de tweede divisie te bewerkstelligen.

Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys 2-0 (0-0)

Scheidsrechter: Luuk Timmer