outhands

Excelsior M. heeft kort geding KNVB verloren

UPDATE:
Excelsior M. heeft het kort geding tegen de KNVB verloren. De president van de rechtbank in Utrecht heeft vrijdag de voetbalbond in het gelijk gesteld. De Maassluise ploeg eiste donderdag voor de rechter dat de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse Delft wordt overgespeeld. Excelsior M. moet nu maandag gewoon de promotie/degradatie-wedstrijd tegen Scheveningen spelen.

Excelsior M. wil de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse Delft over laten spelen. De Maassluizers verloren dat duel en moeten nu een promotie/degradatie-wedstrijd spelen.

Achteraf blijkt dat Excelsior M. in het slotduel toch Stephan van der Velde had mogen opstellen. De aanvaller kreeg enkele dagen daarvoor in de AD/Rotterdams Dagblad Cup een rode kaart. Volgens de reglementen is een speler dan direct voor de volgende wedstrijd geschorst. Voor de zekerheid deed Excelsior navraag en de KNVB bevestigde de gang van zaken. Ten onrechte, want de regeling geldt niet voor kaarten in een toernooi als de AD/RD Cup.

Bij monde van districtsmanager West II, Sjaak van der Kroon, geeft de voetbalbond in het AD/RD de fout toe, maar is niet gevoelig voor het Maasluise protest. Overigens valt de hoofdklasse formeel onder district West I. Excelsior M. overweegt juridische stappen om de KNVB te dwingen het duel in Delft over te laten spelen.

Als het zover komt, zijn ook de belangen van andere verenigingen in het geding. Vitesse Deft zal dan eisen dat ook Rijnsburgse Boys – TOGR opnieuw wordt gespeeld. Doordat TOGR won, degradeerde Vitesse Delft ondanks de eigen winst alsnog.

En wat te denken van Capelle? Dat zou ineens de p/d-wedstrijd moeten gaan spelen in het geval Excelsior M. alsnog van Vitesse Delft wint. Capelle verloor zijn laatste wedstrijd van FC Lisse.

Stephan van der Velde, die overigens niet meer op een basisplaats kon rekenen, is inmiddels voor twee wedstrijden geschorst. En de AD/RD Cup? Excelsior M. heeft de finale bereikt en speelt daarin tegen bekerhouder DOTO.

(Bron: Voetbalopzaterdag)