outhands

Even voorstellen Rodney Cairo

Volgend seizoen (2008-2009) komt Rodney Cairo de selectie van Rijnsburgse Boys versterken. Het webteam had een interview met de huidige speler van eerstedivisionist HFC Haarlem.

 Naam: Rodney Cairo
Geboortedatum en -plaats: 18 mei 1975 (32 jaar) te Paramaribo (Suriname)
Woonplaats: Beverwijk
Werk: jeugdtrainer HFC Haarlem
Vorige clubs: BVV De Kennemers, ADO ’20, FC Utrecht, Cambuur Leeuwarden, Emmen, TOP Oss, HFC Haarlem
Positie: aanvaller

Cijfers betaalde voetbal
1999 – 2001 FC Utrecht: eredivisie (26 wedstrijden, 2 doelpunten)
2001 – 2002 Cambuur Leeuwarden: eerste divisie (14 wedstrijden, 0 doelpunten)
2002 – 2004 Emmen: eerste divisie (50 wedstrijden, 11 doelpunten)
2004 – 2005 TOP Oss: eerste divisie (14 wedstrijden, 1 doelpunt)
2005 – 2008 HFC Haarlem: eerste divisie (56 wedstrijden, 7 doelpunten)

Rodney, van harte welkom bij Rijnsburgse Boys. Kan je wat over je voetbalverleden vertellen?
‘Ik ben in de jeugd begonnen bij BVV De Kennemers uit Beverwijk. Vervolgens ben ik bij zonderdaghoofdklasser ADO ’20 gaan voetballen. Rond mijn 17de jaar maakte ik daar mijn debuut in het eerste elftal. Darna kwam ik in de belangstelling te staan van clubs uit het betaalde voetbal. Ik heb een aantal testwedstrijden gespeeld voor Stormvogels Telstar, maar bleef bij ADO ’20 spelen. Na twee jaar was ik het niveau van ADO ’20 ontgroeid en was er concrete interesse van diverse clubs uit het betaalde voetbal. Ik heb toen gekozen voor FC Utrecht, waar Mark Wotte trainer was en ik ploeggenoot werd van Dirk Kuijt.

In mijn eerste seizoen bij FC Utrecht heb ik veel wedstrijden gespeeld (25 totaal) en liep het erg goed. Het seizoen daarna werd Wotte ontslagen en werd Frans Adelaar trainer van FC Utrecht. Het klikte niet goed tussen Adelaar en mij. Ik speelde bijna niet meer in het eerste elftal. Om weer aan voetballen toe te komen ben ik verhuurd aan Cambuur Leeuwarden (eerste divisie). Helaas had ik in mijn laatste maanden bij FC Utrecht een liesbreuk opgelopen. Ik moest daarvoor een operatie ondergaan en had de pech dat ik de voorbereiding en een groot deel van het nieuwe seizoen bij Cambuur Leeuwarden misliep. Al met al was dat voor mij persoonlijk een verloren seizoen.

Het seizoen daarna ben ik bij Emmen gaan voetballen. In mijn tweede seizoen heeft deze club mij gekocht van FC Utrecht. In mijn periode bij Emmen heb ik een dubbele beenbreuk opgelopen. Mijn revalidatie heb ik toen in Beverwijk gedaan. Ik had het wel naar mijn zin in Emmen, maar de afstand werd te groot. Na mijn beenbreuk kreeg ik een contract bij TOP Oss. Ik was dan wel hersteld, maar nog niet wedstrijdfit. Ik heb daardoor niet veel kunnen spelen voor TOP Oss. Aan het einde van het seizoen is toen besloten om het contract niet te verlengen. Daarna kwam HFC Haarlem in beeld. Dat was lekker dicht bij huis. HFC Haarlem bouwde onder trainer Gert Aandewiel aan een nieuwe ploeg. Onder Aandewiel beleefde HFC Haarlem een mooie periode, maar na zijn vertrek ging het minder met de club ’.

Wat is de reden dat je na dit seizoen vertrekt bij HFC Haarlem en de overstap maakt naar de amateurs van Rijnsburgse Boys?
‘Door allerlei omstandigheden zijn we met HFC Haarlem aan een dramatisch seizoen bezig. Bij mij moet het plezier in het voetballen voorop staan, maar dat heb ik nu niet. Toen ik benaderd werd door Rijnsburgse Boys was ik daar blij mee. De overstap van HFC Haarlem naar Rijnsburgse Boys lijkt een stapje lager, maar zo zie ik het zeker niet. Ik heb naast het voetballen de ambitie om trainer te worden en dat kan ik goed combineren met topamateurvoetbal’.

Hoe kijk je tegen Rijnsburgse Boys aan?
‘Rijnsburgse Boys lijkt me een hele hartelijke club, waar warmte en plezier voorop staan. Deze sfeer zijn prima ingrediënten voor het leveren van prestaties. Wat me opvalt is dat het eerste elftal een hecht team is. Er wordt duidelijk gelet op een zorgvuldige selectie van de spelers. Door op persoonlijkheid, karakter en kwaliteit te selecteren is het mogelijk om de goede prestaties van de afgelopen seizoenen te blijven continueren. Het valt me op dat de trainer (Ted Verdonkschot, red.) daar heel goed mee bezig is’.

Heeft de mogelijke komst van de Topklasse een rol gespeeld in je keuze voor Rijnsburgse Boys?
‘Voor het voetbal en voor de ontwikkeling van topamateurspelers zou het heel goed zijn dat de Topklasse er komt. Je merkt nu, dat als amateurs de overstap maken naar het profvoetbal, ze het niveau net niet aankunnen, terwijl ze als amateur tot de top behoren. De Topklasse geeft een impuls om het gaatje tussen de eerste divisie en het amateurvoetbal nog kleiner te maken. Het niveau zal zowel in de wedstrijden als tijdens de trainingen omhoog gaan en dat is goed voor het voetbal’.

Wat voor type speler ben je?
‘Ik ben vooral een teamspeler. Met mijn specifieke kwaliteiten wil ik een bijdrage leveren aan de teamprestatie. Ik kan als aanvaller op alle posities uit de voeten, maar ik kan eventueel ook op het middenveld mijn waarde bewijzen’.

Wat zijn je verwachtingen bij Rijnsburgse Boys?
‘Ik hoop dat Rijnsburgse Boys volgend seizoen de goede lijn van prestaties kan doortrekken. Door het afscheid van Erwin van der Lugt en Brayton Biekman vertrekken er twee ervaren spelers, maar ik vind dat er meer dan genoeg kwaliteit overblijft. Met een aantal gerichte versterkingen (o.a. met Richal Leitoe) is er nieuwe kwaliteit in huis gehaald. Rijnsburgse Boys moet zich volgend seizoen kunnen kwalificeren voor de Topklasse. Een kampioenschap met Rijnsburgse Boys lijkt me fantastisch om mee te maken, maar is afhankelijk van veel factoren. Ik kan niet wachten om te beginnen bij deze club, ik heb er heel veel zin in’.