outhands

Even voorstellen: Kevin Wassenaar

In het nieuwsbericht van 11 april 2008 maakten wij bekend dat doelman Kevin Wassenaar volgend seizoen de plaats in neemt van Michel van Kasteren.Tot heden hadden we Kevin nog niet aan u voorgesteld. Tijd dus om kennis te maken met de 18-jarige sluitpost.

 Naam: Kevin Wassenaar
Geboortedatum en geboorteplaats: 31 maart 1990 te Leiden
Woonplaats: Zoeterwoude Rijndijk
Opleiding: sportopleiding
Vorige clubs: Meerburg, UVS, ADO Den Haag, HFC Haarlem
Positie: keeper

Kevin, van harte welkom bij Rijnsburgse Boys. Kan je wat over je voetbalverleden vertellen?
‘Ik ben begonnen bij Meerburg. Daarna ben ik gaan keepen in de C1 van UVS. Ik kwam na een goed seizoen in de belangstelling te staan van ADO Den Haag. Na een aantal testwedstrijden wilde ADO Den Haag graag met me verder. Ik werd de doelman van ADO Den Haag C1, maar in de B-jeugd had ik een mindere periode. Ik had een concurrent die goed stond te keepen en daardoor werd in keeper van de B2. Gelukkig kreeg ik via HFC Haarlem een tweede kans. Ik was het afgelopen seizoen de keeper van de A1’.

Wat is de reden dat je na dit seizoen vertrekt bij HFC Haarlem en de overstap maakt naar Rijnsburgse Boys?
‘Ik kon na dit seizoen wel blijven bij HFC Haarlem, maar ik heb besloten dat niet te doen. In november 2007 had ik al contact met Hans Schot (keeperstrainer Rijnsburgse Boys) en we hebben daarna contact gehouden. Toen bekend werd dat Michel van Kasteren bij Rijnsburgse Boys zou vertrekken is gevraagd of ik zijn plek wilde innemen’.

Hoe kijk je tegen Rijnsburgse Boys aan?
‘Ik kom al heel lang bij Rijnsburgse Boys. Toen ik klein was ging ik vaak met mijn vader mee om bij het eerste elftal te kijken. Het is een droom om er nu te gaan voetballen. Rijnsburgse Boys is een grote club die de afgelopen seizoenen veel successen heeft gekend’.

Wat voor type keeper ben je?
‘Ik ben een meevoetballende keeper. Ik ben sterk in het onderscheppen van hoge ballen, ik ben tweebenig en beschik over een goede uittrap. Ik ben geen lijnkeeper. Ook het coachen van mijn medespelers en het zoeken van openingen is een kenmerk van mijn spel.’

Wat zijn je verwachtingen bij Rijnsburgse Boys?
‘Met de huidige selectie en de versterkingen die er komen verwacht ik dat Rijnsburgse Boys opnieuw kan meestrijden om het kampioenschap en zich zeker moet kunnen plaatsen voor de mogelijk te vormen Topklasse.’