Jaco Hogewoning

Even voorstellen: JO8-6

De JO8-6 gaat als een raket!
In september is een nieuw succesverhaal geboren. Negen enthousiaste jongens en een minstens zo enthousiaste trainer kwamen bij elkaar om onder de vlag van de nieuwe regels voor het pupillenvoetbal een team te vormen. Dat werd de JO8-6. De aanmeldingen kwamen rap binnen en de trainer ging met zijn mannen aan de slag.
De trainer: Jaco Jungerius, een sympathieke vent, enthousiast en niet te beroerd om kennis te tanken als hij het even niet weet. Zouden meer mensen moeten doen! Het was in het begin natuurlijk even zoeken met zijn mannen, maar al gauw kregen ze de slag te pakken. En alhoewel de ene speler wat verder is dan de andere, vullen ze elkaar goed aan en bovenal: ze hebben LOL! Het is misschien leuk om deze twee keer per week trainende spelers even te introduceren…
Ties Jungerius is de zoon van Jaco en is afwisselend met Brent keeper. Ties is een goedlachse vent en lekker relaxed, net als zijn vader. Al vroeg zijn ze op het veld aanwezig en geven zo het goede voorbeeld voor de rest. Ties is een potige kerel en weet regelmatig het net te vinden, zoals afgelopen week tegen Noordwijk.
Fedde Klinkhamer, van zo’n oer-Hollandse naam gaat je hart open, is er als laatste bijgekomen, maar last is not least. Fedde kan al aardig rammen, want uit bij VVSB vroeg hij de spelleider: “Mag ik de uitbal nemen? Ik schiet hem ver naar voren!” Nou, hij had niks teveel gezegd. Met een pass over twintig meter zette hij zo een medespeler alleen voor de keeper. Zo doen we dat !
William Zandbergen kijkt nog effe lekker de kat uit de boom. Hij lijkt er vooral heel veel plezier in te hebben, zelfs als hij de bal een tijdje niet heeft. Plezier is de basis van voetbal en William is daar een goed voorbeeld van. Als je zelfs al lol hebt als je de bal NIET hebt, wat moet het dan wel niet worden als je hem wel veel hebt? Ga zo door William!
Ezra van Berlo heeft volgens mij veel naar Johan Cruijff gekeken, want zijn aanwijzingen zijn niet van de lucht. Hij eist de uitballen en vrije trappen op en heeft dan vaak een uitgebreide voorbeschouwing. Soms duurt die wat lang, voor Ezra is misschien een twintigsecondenregel noodzakelijk. Maar ook hier geldt: hij slaat nooit over en scoort her en der ook nog eens.
Rik Mulder is de terriër van het elftal. Ik zag hem al een traan laten na een verloren verliespartij op de training. Dat zijn de echte, verlies moet je haten! Rik is niet alleen fel maar kan ook echt goed uithalen. Waarschijnlijk wordt Rik later een verdedigende middenvelder die je drie keer voorbij moet, zo'n kuitenbijter. In elk elftal heb je zo’n speler nodig!
Jimmy van Egmond voetbalt heel veel in zijn vrije tijd en dat zie je. Geen type die zich gauw gek laat maken en spelend vanuit de verdediging. Misschien later wel een laatste man? Wie zal het zeggen. Jim is sterk en behoorlijk snel en een echte liefhebber. Misschien zorgt hij achterin wel het vaakst voor opruiming. Je moet ze maar hebben.
Hamza Kherrazi is zonder twijfel de sterspeler. Hamza heeft eigenlijk niemand nodig, passeert al slalommend zo vier man en rondt dan af. De goalgetter, die misschien soms iets meer kan afspelen, maar tegelijk voor een regen aan goals zorgt. Het zegt al genoeg dat medespelers wel eens zeggen: niet Hamza wisselen!!!
Bas Beekhuis wordt door zijn medespelers al voor de grap Baas Bas genoemd. En dat terwijl het zo'n lieve jongen is! Bas is niet zo heel groot en glipt dus makkelijk ergens doorheen. Geen luidruchtig ventje en waarschijnlijk ook een middenvelder in wording. Bas scoorde dit seizoen volgens mijn bron al een keer. En aangezien hij ook voorin te vinden is is het wachten op de volgende.
Brent Glasbergen wisselt de positie in het doel af met Ties. Helemaal groots met zijn Manuel Neuer-shirt lijkt het er verdacht veel op dat hij vaste keeper wil zijn. Met zijn beste maat en medespeler Jim speelt hij ontzettend veel met een bal buiten. Ze zijn soms niet zonder bal te signaleren. Brent is in een jaar tijd van totaal ongeïnteresseerd naar idolaat van voetbal geworden. Als speler scoorde hij reeds vier goals en hij kijkt eigenlijk altijd wel goed waar de vrije man is. En die speelt hij dan meestal keurig aan.
Voor de beker won de JO8-6 één keer en verloor het één keer. Maar in de competitie gaat het crescendo. Klinkende zeges op Foreholte, VVSB en Noordwijk zorgden ervoor dat – alhoewel de KNVB om onverklaarbare reden geen stand meer bijhoudt bij de jongere jeugd – deze Uitjes vrijwel zeker koploper zouden zijn als dat wel bijgehouden zou worden. Aanstaande zaterdag wacht Katwijk JO8-4 op de Krom. Daar ligt wat Rijnsburgse reputatieschade ter reparatie klaar!
Nico Glasbergen (vader van Brent)

Staand van links naar rechts: Ezra van Berlo, Brent Glasbergen, Hamza Kherrazi, Fedde Klinkhamer.
Zittend van links naar rechts: William Zandbergen, Ties Jungerius, Rik Mulder, Bas Beekhuis en Jimmy van Egmond