secretariaat

Even voorstellen: de pedagogische commissie

Sinds dit seizoen is er een nieuwe commissie: de pedagogische commissie. Deze commissie zal trainers, spelers en ouders hulp bieden om een positief train-klimaat te creëren. Onder deze 11tal tips, die speerpunten zijn voor de commissie om trainers te helpen, stellen de leden zich voor:

  1. Zorg ervoor dat elke speler zich gezien en gehoord voelt.
  2. Wees enthousiast over jouw taak en deel dit met de spelers.
  3. Zorg voor uitdagende trainingen.
  4. De coach zorgt ervoor dat kinderen geraakt worden en gemotiveerd blijven.
  5. Doe veel met de spelers en wees gericht op participatie en zelfsturing.
  6. De coach kan relativeren en heeft humor
  7. Blijf in contact met de spelers en stel duidelijke grenzen.
  8. Wees geïnteresseerd in de leefwereld van de spelers.
  9. Beweeg mee in de dynamiek van de groep.
  10. Probeer een groep te maken waar het gaat om echt contact.
  11. Wees een moreel kompas voor de spelers.


Hallo mijn naam is Britt Fryns en ik ben 25 jaar oud. Op dit moment ben ik werkzaam in het onderwijs in Voorschoten. Ik loop al van jongs af aan op de voetbal en heb al verschillende dingen binnen de club gedaan. Zo ben ik begonnen met de mini’s/uitjes te trainen, ben ik een periode scheidsrechter geweest en heb ik de afgelopen 6 jaar een meidenteam van jongs af aan getraind. Rondlopen op de voetbal is er bij ons thuis met de paplepel ingegoten. Ik doe dit met veel passie en plezier. Ik zie de pedagogische commissie als een leuke uitdaging omdat ik hier mijn kennis van mijn werk in kan gebruiken en de teams en trainers graag wil helpen waar vraag naar is. 

Mijn naam is Patrick van Oosten, ik ben 51 jaar jong en alweer 33 jaar lid van onze mooie vereniging. Ik ben regelmatig op de Middelmors te vinden als leider/trainer van RBB JO13-03 en als speler bij de Veteranen 45 plus vrijdag en zaterdag. Ik ben leraar Horeca en Voeding en Mentor op College St. Paul waarbij het pedagogisch klimaat voor onze leerlingen heel belangrijk is. Als leraar wil je immers ook structuur, duidelijkheid en veiligheid bieden aan je leerlingen. Eigenlijk is dat in het voetbal precies hetzelfde. Als trainer/leider wil je dit ook bieden en zorgen dat de spelers het naar hun zin hebben in hun team en zichzelf kunnen zijn. Ik denk dat de pedagogische commissie van toegevoegde waarde kan zijn waarbij wij ondersteuning kunnen geven en vraagbaak kunnen zijn voor trainers/leiders/ouders en alle voetballende leden binnen RBB. Bij een goed pedagogisch klimaat bedoel ik dat onze leden binnen onze club zich gehoord, gezien en veilig voelen en met heel veel plezier en een glimlach naar de Middelmors komen. Hier wil ik ook mijn steentje aan bijdragen. 

Mijn naam is Justin Koemans, 27 jaar oud en kom al sinds jongs af aan op de Middelmors. Eerst als voetballer in de jeugd, daarna als trainer/coach, en nu voetbal ik al een aantal jaar in een seniorenelftal bij Rijnsburgse Boys. Ik ben werkzaam als leerkracht basisonderwijs in Leiden en doe dit al vijf jaar met veel plezier en passie. Door mijn werkachtergrond en mijn trainersopleidingen heb ik interesse en kennis over gedrag bij kinderen. Ik kan kinderen bewust maken van hun gedrag, maar kan ook trainers en ouders helpen om positief gedrag te stimuleren. Op deze manier wil ik, samen met Britt en Patrick, van toegevoegde waarde zijn voor onze prachtige amateurclub.