outhands

Even voorstellen: Dave Rijkaard

Vorige week kregen wij te horen dat de technische commissie een nieuwe aanvaller heeft gecontracteerd: Dave Rijkaard is zijn naam en hij is dus vanaf komend seizoen op De Middelmors te bewonderen!

Velen zullen hem niet kennen en vandaar dat wij contact met hem zochten om hem aan alle lezers te kunnen voorstellen: Daverijkaard

Naam: Dave Rijkaard
Geboortedatum en -plaats: 10 november 1987 te Amsterdam
Woonplaats: Amsterdam
Werk: Vertegenwoordiger
Vorige clubs: AFC, AZ Alkmaar, RKC Waalwijk, Willem II, FC Omniworld
Positie: aanvaller
 
Dave, van harte welkom bij Rijnsburgse Boys. Kan je wat over je voetbalverleden vertellen?
Ik voetbal al van kleins af aan en op mijn 12de werd ik gescout door AZ. Ik heb daar 3 jaar gevoetbald en tot nu toe mijn mooiste periode gehad. Na 3 jaar maakte ik de overstap naar RKC waalwijk waar ik wederom 3 jaar heb gevoetbald. Hier heb ik ups en downs meegemaakt. Mijn eerste jaar als A junior heb ik weinig gespeeld terwijl ik het 2de seizoen als topscorer afsloot. Vervolgens kwam ik in de beloften weinig aan spelen toe door een overschot aan eerste elftalspelers die wekelijks meespeelden. Dit was voor mij reden om stage te gaan lopen bij WIllem II, die succesvol verliep. Ik begon daar goed en mocht nog een jaar blijven onder dezelfde voorwaarden. Omdat het elke dag heen en weer rijden was heb ik besloten om naar Fc Omniworld te gaan. Op het punt van doorbreken liep ik een ernstige blessure op waardoor ik het 2de seizoenshelft niet meer aan spelen toe kwam. Dat was erg balen natuurlijk.
 
Wat is de reden dat je na dit seizoen vertrekt bij FC Omniworld de overstap maakt naar Rijnsburgse Boys?
Wegens mijn blessure heb ik geen contractaanbieding gehad. Dan moet je verder gaan kijken, want voetballen is en blijft mijn passie. Als je dan bij een club als Rijnsburgse Boys kan voetballen zeg je daar geen nee tegen.
 
Hoe kijk je tegen Rijnsburgse Boys aan?
Het is een club met veel ambitie, 3 x kampioen worden in 4 jaar is daarvan het bewijs. Ook is de ambiance op en om het veld perfect. Het publiek leeft erg mee. Hier komt ook een gezonde dosis druk bij kijken, want de Uien willen altijd winnen. Kortom perfecte omstandigheden om lekker te voetballen.
 
Wat voor type aanvaller ben je?
Ik heb in de jeugd altijd in de spits gestaan, maar ben ook uitgeweken naar de linkerkant om mijn snelheid goed te kunnen benutten. Ik ben doelgericht en wil altijd scoren. Ik betrek mijn teamgenoten veel in mijn acties d.m.v samenspel en veel beweging. Ik wil altijd winnen.
 
Wat zijn je verwachtingen bij en van Rijnsburgse Boys?
Doorgaan en verbeteren van de successen die Rijnsburgse boys al heeft behaald. Ik hoop hierin mijn bijdrage te kunnen leveren. Ik hoop aan het einde van aankomend seizoen ook met die schaal in mijn handen te staan.
 
Ken je (naast Bennie van Noord uit de AZ-jeugd) nog meer spelers uit de huidige selectie en hoe kijk je tegen hen aan?
Naast Bennie heb ik Richal Leitoe persoonlijk leren kennen. De overige selectiespelers heb ik nog niet ontmoet en te weinig zien spelen om daar een oordeel over te kunnen geven. Ik ga er vanuit dat het allemaal goede spelers zijn, anders word je niet 3 x kampioen in zo een korte periode.

Dave, bedankt voor je reactie’s en we wensen je alle succes bij de Rijnsburgse Boys