En dat is 10…

De eerste speldenprikken in de wedstrijd kwamen van de kant van Zwaluwen, dat een heel aardig eerste seizoen kent in de Hoofdklasse en op het eigen sportpark Middelweg pas twee keer verloor. Spits Peter Neuvel schoot een vrije trap in de handen van Tim Orlowski en vond iets later dezelfde doelman op zijn weg na een niet al te gevaarlijke kopbal. Na acht minuten zorgde Djuric Ascencion voor het eerste Rijnsburgse gevaar. Zijn dalende schot verdween net over het doel van doelman Roël Tempo. Na een kwartier spelen kreeg Bart Freke de bal mee van Frank Zinhagel. Op de inzet van Freke moest Tempo gestrekt om redding te brengen. Het spel golfde aardig over en weer in een eerste helft waarin Zwaluwen de wind schuin mee had. Een schot van Hans van de Woude van Zwaluwen ging voorlangs, een kunstje dat Raymond Kolder hem namens de Rijnsburgers vlak daarna nadeed. De grootste kans tot dat moment kreeg Bart Freke, na een verre ingooi van Kolder. Freke nam de bal uit de lucht op zijn schoen, maar het leer ging ruim voorlangs.

Tim Orlowski doet zijn taak (foto Hans Oudwater)

In het laatste kwartier van het eerste bedrijf kwam de thuisploeg een aantal keren gevaarlijk opzetten. Kansrijk was de twee tegen één situatie, waarbij Neuvel de bal echter veel te lang bij zich hield. Toen hij eenmaal afspeelde, stond Roel de Vries buitenspel. Een afstandsschot van Neuvel werd gekeerd door Orlowski, die vlak voor rust handelend optrad toen de vanuit het middenveld aangesnelde Ricardo Appelman voor hem opdook. Verdonkschot was allerminst tevreden over het viermans middenveld, waar met name Bart Freke, Menno van Roosmalen en Raymond Kolder herhaaldelijk de slag om ‘de tweede bal’ verloren. Door Bart Freke en Van Roosmalen van positie te laten wisselen, waardoor Bart Freke meer van achteruit ging voetballen, probeerde de trainer in de tweede helft het tij te keren.

Nog maar net uit de kleedkamer kreeg Martijn Gootjes, die een goede wedstrijd speelde maar te weinig in stelling werd gebracht, een grote kans op de 0-1. Hij kapte zich knap vrij om vervolgens met links te schieten, maar Tempo kreeg net een hand tegen de bal. Vijf minuten later kopte Marcel Koning aan de andere kant van het veld naast uit een vrije trap. Wat volgde was een rommelige periode, waarin Rijnsburg het meeste balbezit had maar net als Zwaluwen geen kansen creëerde. Met Brayton Biekman en Dick Zwarthoed in het veld voor Frank Zinhagel en Menno van Roosmalen hoopten de Rijnsburgse supporters op nieuwe impulsen. De invallers waren in elk geval betrokken bij de laatste kansen voor de Boys. Ingespeeld door Gootjes kreeg de zwaar gehinderde Zwarthoed net een voet tegen de bal, die echter net naast ging. Een minuut later snelde Biekman voorbij aan Mohamed Moudou. De voorzet die volgde was aan Zwarthoed wel besteed, maar zijn inzet werd geblokt door de zich voor het schot werpende Sylvanus Owusu.

De inzet van Dick Zwarthoed wordt geblokt (foto Hans Oudwater)

De laatste kans was voor de thuisploeg. Via een fraaie, door Appelman opgezette aanval kwam de bal bij Ferdy Kaleveld. Zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging over. Nadat de verder goed leidende scheidsrechter Roeleveld gele kaarten voor praten gaf aan Jelle Bouma en Martijn Gootjes blies hij af. Nog steeds heeft Rijnsburgse Boys niet gewonnen in een uitwedstrijd. Aan de andere kant kun je zeggen dat de ploeg ook pas één keer heeft verloren in een uitduel. Hoe je er ook tegenaan kijkt, feit is dat Quick Boys en FC Lisse zijn uitgelopen in de race om het kampioenschap. Met nog acht wedstrijden te gaan kan Rijnsburg zich niet veel puntverlies meer permitteren en is het te hopen dat er ook een keer een uitwedstrijd wordt gewonnen. Laat de eerstvolgende uitwedstrijd nou net tegen Quick Boys zijn.

Zwaluwen ’30 / Henver – Rijnsburgse Boys: 0-0

Gele kaarten: Kolder, Bouma, Gootjes (allen Rijnsburgse Boys)

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Van der Lugt, Bouma; Peter Freke (89. Hogewoning), Van Roosmalen (78. Zwarthoed), Bart Freke, Kolder; Ascencion, Gootjes, Zinhagel (66. Biekman).

Opstelling Zwaluwen ’30 / Henver: Tempo; Moudou, Bakker, Koning, Owusu; Appelman, Kaleveld, De Groot, Van de Woude; Neuvel (70. Roosje), De Vries.