outhands

Einde voorbereiding in zicht

Amateurs tegen profs (deel 1)

Nog twee weken en de voorbereiding van de Topklassers voor het seizoen 2011-2012 zit er op. Een aantal daarvan speelde de afgelopen weken tegen BVO’s voor wie de competitie afgelopen weekend al weer begon. De hamvraag is daarbij altijd: wat is het waard? De eerste oefenwedstrijd van Barendrecht was bijvoorbeeld tegen Feyenoord. Vijf-nul winst voor de Rotterdammers – maar dat was inclusief schrikeffect na het vertrek van Mario Been! Zowel IJsselmeervogels als Spakenburg haalden de landelijke pers en hielden hun eredivisie-opponent (NAC resp. FC Utrecht) op 2-2. Of was het eerder omgekeerd? In beide wedstrijden wisten de profvoetballers op voorsprong te komen waarop de amateurs tweemaal wisten de scoren. De gelijkmaker viel pas in het laatste kwartier.

Verhoudingsgewijs behaalde Excelsior ’31 de meeste punten. Gelijkspelen tegen RKW Waalwijk – ook al was het dan op Papendal – is ogenschijnlijk een knappe prestatie. Vervolgens werd Veendam nog met een 4-2 nederlaag naar huis gestuurd. HHC Hardenberg “verdiende” de thuiswedstrijd tegen FC Zwolle op een speciale manier – al moet het de spelregels wellicht nog eens nalezen. Het team van Ted Verdonkschot wist het nederlagentoernooi van FC Zwolle in het voorbije seizoen te winnen door de toenmalige koploper in de Jupilerleague met 1-3 te verslaan. In de voorbereiding werd die stunt nogmaals herhaald door de ambitieuze blauwvingers wederom te verslaan, nu met 2-1.

Veel tegenstand of ruimte voor eigen spelopvatting. Dat zal de afweging bij de technische leiding vaak zijn om al dan niet tegen een BVO te spelen. In uitslagen lijkt het verschil tussen Topklassers en ploegen uit de laagste betaalde divisie vaak maar minimaal. Dat ondervond Harkemase Boys tegen SC Cambuur en FC Zwolle terwijl ook Katwijk, naast een gelijkspel tegen FC Dordrecht, ook maar nipt verloor van Telstar en Katwijk.

5-7 Katwijk – Telstar 4-5
9-7 Katwijk-Sparta 0-1
12-7 RKC Waalwijk – Excelsior ’31 1-1
13-7 HHC Hardenberg – FC Zwolle 2-1
15-7 SC Genemuiden – FC Zwolle 0-2
16-7 FC Dordrecht – Katwijk 1-1
16-7 Barendrecht – Feyenoord 0-5
20-7 Almere City FC – FC Lisse 4-0
20-7 Barendrecht- FC Volendam 2-5
23-7 IJsselmeervogels – NAC 2-2
27-7 Excelsior ’31 – Veendam 4-2
29-7 Harkemase Boys – SC Cambuur 1-2
30-7 Spakenburg – FC Utrecht 2-2
2-8 FC Zwolle – Harkemase Boys 2-1