Bram van Egmond

Eerste thuisduel Oranje o20 in Elite League in Rijnsburg

Het Nederlands elftal onder 20 jaar speelt de eerste thuiswedstrijd in de gloednieuwe U20 Elite League op maandag 4 september in Rijnsburg. Tegenstander op Sportpark Middelmors is Portugal dat de plaats van Frankrijk in de nieuw gevormde competitie heeft ingenomen. Om 16.00 uur staan beide teams aan de aftrap.
De Elite League start voor Oranje onder 20 op 31 augustus met een uitwedstrijd in Engeland. Vier dagen later neemt de ploeg van KNVB-coach Dwight Lodeweges het op de thuishaven van Rijnsburgse Boys op tegen de Portugese leeftijdsgenoten. De overige thuisduels vinden plaats in Hardenberg (Duitsland) en Uden (Zwitserland). De locatie voor het thuisduel met Tsjechië wordt later bekend.

Foto: KNVB Media


Opzet U20 Elite League
Oranje onder 20 jaar speelt komend seizoen zijn oefeninterlands in toernooivorm. Acht landen vormen samen de Elite League: Tsjechië, Engeland, Portugal, Duitsland, Italië, Polen en Zwitserland. De Elite League bestaat uit zeven wedstrijden, wordt gespeeld tussen augustus en maart en vervangt de losse vriendschappelijke interlands van het team. Spelers geboren op of na 1 januari 1997 zijn in het seizoen 2017/’18 speelgerechtigd voor de Elite League.
Elk team speelt eenmaal tegen de zeven tegenstanders. Voor Nederland staan er in het eerste toernooiseizoen vier thuisinterlands op het programma, tegen Portugal, Duitsland, Zwitserland en Tsjechië. Onder 20 treft Engeland, Polen en Tsjechië op vreemde bodem. Deze nieuwe opzet wordt in 2018 geëvalueerd en dan wordt ook definitief besloten of de Elite League in 2018/’19 opnieuw van start gaat.