Henk Hogewoning

Eerste nieuwe aanwinst voor volgend seizoen: Steff van Rooijen

Hercules-speler Steff van Rooijen speelt volgend seizoen bij Rijnsburgse Boys. Hij tekende deze week een eenjarig contract met een optie voor een tweede seizoen. De 23-jarige middenvelder van de derdedivisieclub uit Utrecht is de eerste nieuwe speler die komende zomer naar Middelmors komt.

Foto’s: Marylène Hogewoning

Steff van Rooijen is een van de sterkhouders op het middenveld bij zijn huidige club USV Hercules, dat vorig seizoen ternauwernood promotie naar de tweede divisie misliep. Op dat hogere podium speelt Steff volgend seizoen alsnog. Dat is ook een van de redenen waarom hij voor Rijnsburgse Boys kiest.

Keuze voor Rijnsburg
“Ik ben ambitieus en wil graag op een hoger niveau spelen, met meer publiek en op een mooie accommodatie”, zegt Steff over zijn overgang naar sportpark Middelmors. “Dit is voor mij een mooie nieuwe stap bij een ambitieuze club. De gesprekken met trainer Martijn Lagendijk en Gerrit Paauw en Bart Freke van de technische commissie waren ook heel positief. Ik heb een goed gevoel en voel vertrouwen. Mijn doel is een basisplaats veroveren en belangrijk zijn voor de ploeg.”

 

Steff kent Rijnsburgse Boys van de jaarlijkse oefenwedstrijden tussen Hercules en Rijnsburg. Ook van oud-Rijnsburg-speler Jeffrey Vlug, met wie hij samen bij Hercules speelde, hoorde de nieuwe speler positieve verhalen. Afgelopen zaterdag was Steff toeschouwer bij de derby tegen Quick Boys: “Een spannende wedstrijd in een mooie entourage.”

Vorige clubs
Steff van Rooijen is aan zijn vijfde seizoen bij de A-selectie van USV Hercules bezig. In 2017 kwam hij als jeugdspeler over van MSV ’19 in zijn woonplaats Montfoort, waar hij ook in de jeugd speelde. Medio 2020 vertrok hij van Hercules naar IJsselmeervogels, maar vanwege een blessure en gebrek aan voldoende perspectief keerde de middenvelder binnen twee maanden terug bij Hercules, waar hij de draad weer snel oppakte.  

Steff van Rooijen werkt als sportleraar bij een buitenschoolse opvang in Montfoort en heeft daarnaast een eigen voetbalschool, samen met een vriend, ook in Montfoort. Daar woont hij ook, maar later dit jaar verhuist hij naar Utrecht.