outhands

Eerste keepersavond was een leuke leerzame avond

 De eerste van de maandelijkse keepersavonden heeft afgelopen vrijdag plaatsgevonden. Het was voor de aanwezige keepers en trainers een leuke en leerzame avond waarbij de doelstelling van de avond ruim aan bod kwam, het insnijden, de loopscholing en het verwerken van het schot. Deze accenten kwamen terug in de diverse oefenvormen zoals het snel voorwaarts en achterwaarts bewegen tussen pylonen waarna de keeper het schot van de trainer moest verwerken. Er was ook een oefening waarbij de keeper eerst de bal in de tjoek moest gooien, hierna de trainer aanrollen, die op zijn beurt de bal in de lange hoek schoot waarbij de keeper het schot moest verwerken. De oefening waarbij de keeper eerst een pylon moest aantikken en daarna snel het schot van de trainer moest verwerken vonden de aanwezige keepers een zeer leuke oefening.

Na al deze oefeningen konden de keepers genieten van een demonstratie gegeven door ondergetekende en Jouri Duindam en Rob de Groot waarbij de twee keepers al hun kwaliteiten moesten gebruiken om de geschoten ballen te pakken.

Na een leuke leerzame avond gingen de aanwezige keepers moe naar voldaan weer naar huis en als ik de uitslagen mag geloven hebben de keepers het geleerde goed in de praktijk laten zien afgelopen zaterdag.

De volgende keepersavond is vrijdag 6 november. We beginnen weer om 18.30 uur.
De volgende onderwerken komen dan aan bod;
 
De keepersladder
Het keeperskoord

En we gaan werken aan de sprongkracht met behulp van de aanwezige hekjes
 
Tot dan, Henk Postma