outhands

Eerste exemplaren DVD box Rijnsburgse Boys uitgereikt

 Een uur na de schitterende derby tussen Rijnsburgse Boys en Noordwijk was er op sportpark Middelmors wederom een bijzonder moment. De eerste officiële Rijnsburgse Boys DVD werd gepresenteerd. En als men in Rijnsburg zoiets doet, dan meteen ook maar goed. In deze DVD box maar liefst 3 DVD’s met daarin de geschiedenis van de club en het jubileum jaar 2005, de kampioenswedstrijd tegen FC Lisse en last but not least een uitvoerig verslag van de huldiging compleet met rondrit en de afsluitende receptie.

Het was het laatste ‘klusje’ van het Jubileumcomité, dat ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de club al zoveel bijzondere evenementen organiseerde. Het meest bijzondere was wellicht de uitgave het prachtige jubileumboek, maar de DVD box mag er ook zijn. Historische beelden van de kampioenswedstrijd tegen Katwijk, de wedstrijd tegen het Nederlands elftal in 1990, het kampioenschap tegen Koudekerk met de huldiging. Het staat allemaal op de eerste DVD. Op de beide anderen recente beelden rond het vorig jaar behaalde kampioenschap. Prachtige documenten van de geschiedenis van een vooruitstrevende dorpsclub.

Initiatiefnemer Gerard van Zuijlen, die dit project leidde, had niet de minsten ‘aan het werk’ gezet. Filmer Piet Heemskerk met zijn compaan Jaap van Baarlen maakten beelden. Heemskerk monteerde, knipte en plakte alles  tot een geweldig geheel. Hierbij werd hij bijgestaan door tekstenschrijvers Kees van Delft en Bram van Zuijlen. Dick Oudwater verzorgde het achtergrondcommentaar, terwijl Nico van den Eijkel de interviews verzorgde. Een aantal sponsors zorgde er tenslotte voor dat de DVD niet alleen gerealiseerd kon worden, maar ook bij alle leden (DVD-box met daarin 3 DVD’s per postcode) binnenkort gratis op de deurmat valt.

De allereerste DVD was vanzelfsprekend voor Rijnsburgse Boys voorzitter Cees Driebergen. Namens de Stichting Sponsorgroep nam Arno Mulder het tweede exemplaar in ontvangst uit handen van Jubileumcomitévoorzitter Daan van Egmond. Dennis Groot, aanvoerder van Rijnsburgse Boys1 ontving het derde exemplaar. Hij en zijn ploeggenoten zullen, net zoals alle supporters en leden, met veel plezier de DVD’s bekijken en terugdenken aan de mooie momenten van vorig jaar. De oudere leden van de club zullen zich zeker vermaken met de talrijke historische beelden, want gelukkig was er op dit gebied veel bewaard gebleven. De DVD box wordt bij de leden van Rijnsburgse Boys en de leden van de Sponsorgroep thuisbezorgd. Overige belangstellenden kunnen de DVD binnenkort, tegen betaling, via www.rijnsburgseboys.nl bestellen.