Bram van Egmond

Eerste elftal genomineerd voor sportploeg van het jaar

Het eerste elftal van Rijnsburgse Boys is een van de vijf genomineerden voor de verkiezing van sportploeg van het jaar 2017 in de gemeente Katwijk. Op vrijdag 26 januari tijdens een feestelijke gala-avond in het Dorpshuis in Valkenburg wordt bekend wie de winnaar wordt.
De sportverkiezing wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Behalve een sportploeg wordt er ook een sportman, een sportvrouw en een sportbelofte gekozen. Bovendien wordt er een sportinnovatieprijs uitgereikt. Vorig jaar werd het eerste team van Quick Boys uitgeroepen tot sportploeg van het jaar.
Genomineerden
Behalve de geelzwarten van Pieter Mulders, die in 2017 via de nacompetitie promoveerden naar de tweede divisie, zijn genomineerd in de categorie sportploeg van het jaar:

  • Dames U20 van basketbalvereniging Grasshoppers. Prestaties: winnaar landstitel en nationale beker.
  • De majorettes van de Katwijkse Flying Stars. Prestatie: Europees kampioen met het Exhibition Corps.
  • Het eerste damesteam van Zwem- en Poloclub Katwijk. Prestatie: promotie naar de eerste klasse, waarmee het tot de beste 24 ploegen van het land behoort.
  • Dames 1 van Grasshoppers. Prestaties: tweede van Nederland, verliezend bekerfinalist en winnaar van de supercup.

Live op tv
De gala-avond op 26 januari, aanvang 20.30 uur, wordt in goede banen geleid door oud-voetballer en sportcommentator Jan van Halst en Katwijker Krijn Schuitemaker, sportverslaggever bij de NOS. RTV Katwijk zendt de sportverkiezing rechtstreeks uit op tv.
Meer informatie
www.sportverkiezingenkatwijk.nl.