Bram van Egmond

Eerste elftal: geen Regio Cup, wel oefenwedstrijden

Rijnsburgse Boys doet niet mee aan de Regio Cup, een vriendschappelijk toernooi voor regioclubs, georganiseerd door FC Lisse. De reden hiervoor is dat deze wedstrijden, die gepland staan tussen half april en half juni, niet passen in het trainingsschema ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bovendien is het maar de vraag of hier toeschouwers bij aanwezig kunnen zijn.
De voorbereiding op seizoen 2021-2022 begint voor Rijnsburgse Boys op zaterdag 3 juli. In een periode van zeven weken bereidt trainer Henk Wisman zijn spelers voor op de nieuwe competitie die, als alles volgens plan verloopt, op zaterdag 21 augustus start.

Geen goede timing
“Ons voorbereidingsschema past niet bij de opzet van het Regio Cup-toernooi,” zegt teammanager Jaco Heemskerk. “Want in dat geval zouden we slechts een paar weken na het toernooi alweer beginnen met het nieuwe seizoen. En mocht het toernooi om de Regio Cup uitlopen doordat de coronamaatregelen pas later worden versoepeld, dan zouden we ons zelfs halverwege het toernooi moeten terugtrekken. Dat wil je helemaal niet.”
Fysiologisch niet verantwoord
“Daar komt bij dat we het te vroeg vinden om half april al te beginnen met wedstrijden,” vervolgt Jaco. “We trainen nu nog niet eens met de volledige groep. In het gunstigste geval zijn we pas half april twee weken in training. Dat vinden wij fysiologisch niet verantwoord. Vandaar dat we in goed overleg met het bestuur en de staf het besluit hebben genomen om niet mee te doen aan de Regio Cup.”
Oefenwedstrijden
Geen deelname aan de Regio Cup wil niet zeggen dat er dit seizoen helemaal niet meer wordt gevoetbald. Zodra de huidige coronamaatregelen worden versoepeld en de trainingen volledig hervat zijn, is het de bedoeling dat Rijnsburgse Boys een aantal oefenwedstrijden speelt, waarschijnlijk in mei. Op dit moment wordt gekeken welke clubs in die periode beschikbaar zijn. Zodra hierover meer bekend is, wordt het oefenprogramma bekendgemaakt.

‘Teleurstelling’
“We snappen dat het bericht dat we ons niet inschrijven voor de Regio Cup, teleurstellend is voor supporters en sponsoren,” zegt voorzitter Ad Hendriksen. “Iedereen snakt naar leuke wedstrijden, maar de periode waarin deze wedstijden zouden worden gespeeld past niet in de voorbereiding voor komend seizoen. We hopen in mei nog wel een aantal leuke tegenstanders naar Middelmors te kunnen halen. Of daar al toeschouwers bij mogen zijn, is echter nog maar zeer de vraag. De besmettingscijfers zijn immers nog steeds te hoog. Laten we eerst maar koersen op het trainen zonder beperkingen voor de gehele groep. De wedstrijden volgen dan vanzelf.”