outhands

Eenvoudige bekerwinst voor Rijnsburgse Boys

De meeste ophef op de tribune ontstond na een kwartiertje spelen tijdens een dood spelmoment. De op het scorebord gepresenteerde tussenstanden worden in twee sessies getoond. Niet de inhaalwedstrijden in de Topklasse maar die in de Hoofdklasse A worden met gemompel en geroezemoes begroet. Volendam – Quick Boys kent dan een tussentijds resultaat van 2-0. De verrichtingen op het veld hadden nog niet tot dergelijke enthousiaste reacties geleid. Schoten van eerst Bart en daarna Peter Freke in de openingsfase konden doelman De Graaf niet echt tot actie dwingen. Terwijl Ronald van der Meer aan de andere kant van het veld vlak voor genoemd scorebordmoment voor het eerst een bal moest oprapen. Om daarna koppend buiten het strafschopgebied een aanval van Spartaan ’20 te onderscheppen. De eerste Rijnsburgse mogelijkheid die geteld mag worden begint na een half uur spelen met een rush van Joost Kuhlmann langs de zijlijn. Zijn voorzet belandt n de doelmond bij Pepijn Kluin die weliswaar teruglegt maar vervolgens geen medespeler in zijn buurt ontdekt.

 

Vlak voor rust is het Ronald Breinburg die de voorsprong van de thuisclub inleid. Zijn schot van afstand levert voor Erik de Graaf zoveel moeite op dat hij een rebound naar het midden moet weggegeven. Remon van Bochoven staat op de goede plek om de bal vervolgens al draaiend tegen de touwen te werken (1-0). Even daarna lijkt één van de Spartaanse spitsen vlak voor rust alleen op Ronald van der Meer af te mogen gaan. Hetgeen Jos van Beuningen kennelijk doet besluiten de man vast te houden. Scheidsrechter Gerrets kan niets anders doen dan hem de rode kaart voorhouden.

Na rust hoeven de toeschouwers niet lang op een verdubbeling van de score te wachten. Met een voorzet met het hoofd brengt Peter Freke Ronald Breinburg in stelling. Zijn inzet wordt in eerste instantie geblokt maar met een tweede balcontact legt Peter Freke vervolgens af op Pepijn Kluin die hard en laag afdrukt: 2-0. De eerste corner van de bezoekers, na een uur spelen, komt hen gelijk duur te staan. In de tegenaanval is het eerst Pepijn Kluin die Damiano Schet de diepte in stuurt. Diens voorzet wordt vervolgens vakkundig door Remon van Bochoven ingekopt (3-0). Een terecht open doekje voor deze mooi Rijnsburgse aanval met dito afronding. Van Bochoven begint vervolgens steeds meer op stoom te komen. Een kaats met Jordy Strooker leidt tot een fraaie doelpoging van laatstgenoemde maar Erik de Graaf verkleint zijn doel prima. Even later heeft hij geen antwoord op de inzet van Remon van Bochoven die wederom zijn benen laat spreken en de 4-0 aantekent. Ook deze keer is er de samenwerking met Damiano Schet die dit keer even vanaf het middenveld opereert.

Het is Kevin Bruining die met nog ruim een kwartier te spelen dat stand van 4-0 naar 4-1 ombuigt. Maar het wonder van Berlin herhaalt zich binnen een paar dagen niet en dus blijft een inhaalrace zoals de Zweden tegen Duitsland in wisten te zetten achterwege. Even lijkt het alsof de eindstand dezelfde zal zijn als een week eerder tegen DETO – Twenterand toen er bij 4-1 afgeblazen werd. Het is echter Kevin Westmaas die daar anders over denkt. Vlak voor tijd haalt hij nog eens hard uit en schiet de bal vlak onder de lat binnen. Zodat een 5-1 eindstand op het wedstrijdformulier genoteerd mag worden.

Rijnsburgse Boys – Spartaan ‘20 5-1 (1-0)
42. Remon van Bochoven 1-0; 51. Pepijn Kluin 2-0; 59. Remon van Bochoven 3-0; 69. Remon van Bochoven 4-0; 73. Kevin Bruining 4-1; 88. Kevin Westmaas 5-1

Gele kaart Rijnsburgse Boys: Peter Freke
Rode kaart Rijnsburgse Boys: Jos van Beuningen
Gele kaart Spartaan ‘20: Jamal Pique

Scheidsrechter: Laurens Gerrets
Toeschouwers: 500

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van der Meer, Strooker, Breinburg, Van Beuningen, Bart Freke, Van der Vijver, Peter Freke (77. Westmaas), Sardar, Kluin (65. Leitoe), Kuhlmann (46. Schet) en Van Bochoven.
Opstelling Spartaan ‘20: De Graaf, Bourdime, Azar, Braafhart, Pique, De Brito, Ganpat (38. Fissoune), Camron, Bruining, Pfeffer (46. Van Loon) en Bellahsan (76. Donata)