outhands

Een verslag van een fantastische Keepersmiddag

Afgelopen woensdagmiddag was het dan eindelijk zover, de keepersmiddag van alle jeugdkeepers. Onze talenten waren wat nerveus voor deze middag. Sommige konden er niet van slapen, een keepersmiddag met Tim Orlowski, Richard van Nieuwkoop en Martijn Zwaan. Omkleden in de kleedkamer van het eerste en op het hoofdveld. Wat is er mooier als je een keeper bent en je mag met je idool trainen op het hoofdveld?

Om 14.30 uur kwamen de eerste keepers al aan om zich om te kleden en om alvast te beginnen met een balletje te trappen. Hierbij viel direct op dat de keepers er allemaal erg veel zin in hadden, zelfs een bloedneus kon Jahim er niet van weerhouden om gewoon door te gaan.

Om 15.00 was het zover, eindelijk konden ze beginnen. Na een openingswoord van Henk Postma, gingen de keepers de warming-up doen met Tim. Hij deed de jongens de beginselen van de warming-up voor waarna de talenten hem na deden.

Na de warming-up werden de keepers in groepjes van vier opgedeeld waarna zij zich bij de trainers verzamelden om te starten met de oefenvormen. De oefenvormen voor deze middag waren het gooien van de bal in de Tjoek waarna ze de bal naar Martijn moesten rollen die vervolgens de bal laag in de verre hoek schoot, waarbij de keeper de bal moest onderscheppen.
De tweede oefening was het duel 1 tegen 1. Deze vorm werd op zeer deskundige wijze geleid door Tim. Hij gaf de jongens de nodige tips en gaf aan hoe je het beste het duel aan kunt gaan met je tegenstander.
Hierna kwam de specialiteit van Richard aan bod, de loopscholing met de keepersladder. Zelfs ik moest goed nadenken wat hij de keepers allemaal voordeed en na liet doen maar dat zal mijn leeftijd liggen. De keepers begrepen en deden de oefeningen precies zoals Richard ze had voorgedaan.

Hierna hadden de keepers even pauze. De dames van de verzorging hadden de frisdranken met koek al klaar staan, wat er goed in ging bij de keepers. Na de welverdiende rust gingen we al snel door met het tweede deel van de middag. We kwamen bij Arjan van Riet die de oefening deed met de pylonen waar de keepers door en omheen moesten lopen om daarna het schot van Arjan te verwerken. De laatste oefening was bij Mitchel Zandbergen die de loopscholing deed met de hekjes waar de keepers voorwaarts en achterwaarts door hen moesten lopen om daarna het schot te verwerken.

Na al deze oefeningen begon het aller leukste van de middag, penalty schieten op de keepers van het eerst elftal! Tim was licht geblesseerd en kon daardoor jammer genoeg niet mee doen. Ik hoorde van één van de jeugdige keepers dat we dit niet tegen Tim moesten zeggen dat was zo zielig voor Tim. Na heel veel penalty’s was er een winnaar, Marenthe Jungerius, die de ballen er wel erg mooi in schot.

Hierna begon de demo onder leiding van Hans Schot. Hij liet Richard, Martijn en Mitchel van de ene naar de andere hoek duiken, iets wat de jeugdige talenten helemaal geweldig vonden.
Na de demo, was het tijd om naar de kleedkamer te gaan voor het rondje vragen stellen en het uitreiken van de bal met handtekeningen van de keepers voor de beste keeper van de middag. Dit werd de keeper met het mooie rode shirt met opschrift Muis. Na het vragen stellen kregen alle keepers nog het keepersboek van Henk Postma waarna het tijd werd om naar huis te gaan.

Mij rest niets anders dan de aanwezige keepers Tim, Richard, Martijn, Mitchel, Arjan en Hans Schot hartelijk te danken voor hun hulp en dan vergeet ik bijna de koffiedames en Saam de Mooij die de foto’s heeft gemaakt nog. Allen hartelijk dank voor jullie hulp!

de foto’s, gemaakt door de hof-fotograaf van de A1 Saam de mooij, staan onder keepersdag.saamdemooij.nl