outhands

Een prachtige overwinning voor Rijnsburgse Boys F7

Het geduld is beloond

Het is nu zatermiddag 13.30 uur. De trainer/leider heeft de wedstrijd nog heel goed op het netvlies en ben maar direct gaan schrijven. Het zal vanavond niet vroeg worden, de flessen wijn zijn in huis gehaald, dus ik weet niet of ik morgenochtend heel vroeg in staat zal zijn om het verslag te gaan maken.

Wat is er gebeurd? We zijn vanmorgen weer lekker vroeg (hint, hint, Rijnsburgse boys)naar Sassenheim gereden. We moesten om 10 uur uit tegen Ter Leede F8. Aan onze vorige ontmoeting in Sassenheim hadden we goede herinneringen over gehouden dus voor de jongens was het vooraf al duidelijk…….. Hier gingen we gewoon winnen net als de vorige keer.

De voorbereiding was scherp. Er waren al twee vaders vooruit gereden om onze aankomst aan te kondigen. De shirtjes hingen al aan de haakjes en aan alles was gedacht. Bij de warming- up vlogen de vonken er van af en ook de tanden (letterlijk, he Frans) in het rond. We mochten van de scheids met 9 man spelen en dat kwam best uit op zo’n groot veld. We begonnen tactisch tegen de (harde) wind in omdat normaliter de 1e helft onze beste is. De wind maakte het lastig om heel makkelijk om te schakelen van de verdediging naar de aanval zodat de 1e helft zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde. De jongens hadden goed geluisterd en hielden de bal laag. Op onze inzet was de eerste helft echt niets aan te merken. Iedereen deed heel goed zijn best en Arwin en Niels hielden achterin keurig de nul. Ter Leede was niet echt gevaarlijk in de afronding dus Mark kon de 1e helft heel veel achterballen nemen. Toch was het Rijnsburgse Boys F7 die het laatste kwartier van de eerste helft nog wat druk kon uitoefenen op de verdediging en het doel van Ter Leede. Het was Dave Achterberg die tot groot genoegen van alle meegereisde moeders en vaders de bal keurig tegen de touwen schoot. De ruststand was 0-1.

Na een bakkie in “Jaaps Place” gingen we de tweede helft furieus van start. Björn wist al snel de 0-2 te scoren en niet veel later was het Dave die zijn tweede van de middag kon aantekenen, 0-3. Het gaat mij niet eens zozeer om de uitslag maar je ziet wel dat de jongens door de voorsprong meer vertrouwen krijgen en daardoor ook beter naar elkaar gaan overspelen. De inzet is altijd goed maar het stukje meer zelfvertrouwen gaf de jongens ook nog het laatste zetje in de goede richting. De eindstand werd door Jelle bepaald op 0-4 en de handen konden in de lucht. De eerste winst van deze voorjaarscompetitie is een feit en smaakt naar meer. Heel goed gedaan jongens, je ziet het, jullie kunnen het best.

Het penaltyschieten werd zoals gebruikelijk ook gewonnen dus wat willen wij nog meer.
Mijn dag kan niet meer stuk en het zal zoals gezegd een lange dag worden. Super gespeeld jongens!

Dinsdag trainen we weer om 17.30 uur op het veld. We laten niets meer aan het toeval over en gaan ons voorbereiden op de uitwedstrijd van komende zaterdag tegen Teijlingen F3 om 09.00 uur. Het tij gaat keren ……………….