outhands

Een leuke leerzame keepersavond vliegt om!

(bekijk alle foto’s hier)

Afgelopen vrijdagavond 26 maart was het weer zover, de keepersavond voor de jeugdkeepers van Rijnsburgse boys. Het weer zat eindelijk mee en dat was te merken aan de opkomst van de jeugdige talenten en hun vaders en moeders.

  

De avond was ingedeeld in een warming-up, een rondo langs diverse uitgezette trainingen en een afsluiting door Henk Postma met Marente Jungerius en Robin Frijns. De oefeningen bestonden deze avond uit insnijden van het schot op doel, een loopscholing en een oefening om de sprongkracht te verbeteren.

De eerste oefening was het insnijden van het schot, door de bal voor de pylon die twee meter voor het doel stond te onderschepen. Hierna moest de keeper de bal naar de trainer rollen die op de achterlijn stond, snel de doelpaal aantikken en hierna het schot verwerken. De oefening met twee hekjes waar de keeper a la een kikkersprong overheen moest springen en hierna snel naar voren moest lopen om het schot te verwerken, was een zware maar leuke oefening. Om een uur of acht was het weer tijd voor de afsluiting.

  

Voor dat we het wisten zat de avond er weer op. De afsluiting was een demonstratie met Henk Postma, Marente Jungerius en Robin Frijns waarbij de beide keepers konden laten zien wat ze waard waren. Hierna gingen de keepers moe maar voldaan van een leuke en leerzame training huiswaarts.
 
Ik wil hierbij de moeders, vaders en de keepers en keeperstrainers hartelijk danken voor hun aanwezigheid. 23 April om 19.00 uur is de volgende keepersavond.