Ariea van Zuylen

Een geweldig sinterklaasfeest bij Rijnsburgse Boys

Woensdagmiddag 16.00 uur druppelen de eerste spelertjes van de jongste jeugd van RBB de kantine binnen. Bang om te laat te zijn of geen goed plekje te hebben. 16.30 uur komt Sint immers op onze club.

Voordat Sint binnen is worden er liedjes gezongen en heeft iedereen zijn of haar plekje gevonden. Ook dit jaar waren het weer over de 100 kindertjes die het Sintfeest meegevierd hebben. Dit jaar zijn ook voor het eerst de spelertjes van onze nieuwste jeugdafdeling het G-voetbal aanwezig.  Er was wel een probleem want het grote boek lag in de kluis en aangezien in het grote boek alle namen van de kinderen staan was het nog wel even spannend of de Sint wel alle namen van de spelertjes bij zich zou hebben. Gelukkig waren ze bij Rijnsburgse Boys goed voorbereid en hadden alle trainers nog even hun best gedaan om een verhaaltje over hun team te schrijven zodat Sint dit kon gebruiken. 

Om 16.30 uur is het dan zo ver en komen er eerst kleine danspietjes binnen en daar achteraan komt Sint met zijn pieten binnen. Alle kinderen hebben zich dan al van hun aller hardste kant laten horen om Sint welkom te heten.

Aangezien het weer heel wat teams zijn die voor Sint gekomen zijn begint Sint met de eerste namen te noemen van onze nieuwste aanwinst binnen RBB. Helaas waren er van het G-team een heel aantal spelertjes ziek maar de anderen waren wel aanwezig. Daarna kwamen de andere teams aan bod. Tussendoor gingen de spelertjes los met de danspietjes en werd er met z’n allen ook nog de polonaise gelopen. Voor Julien uit de JO8-3 was het een extra leuk feest want hij was jarig en Sint heeft met zijn pieten en alle andere spelertjes “Lang zal hij leven” gezongen. Hij mocht op de stoel naast Sint komen staan zodat iedereen goed kon zien dat hij jarig was. 

Aan het eind werden de spelertjes verwend met een kadootje en kon iedereen weer voldaan naar huis nadat we met z’n allen nog een keer voor Sint hadden gezongen en wat kon dat anders zijn dan het liedje Dag Sinterklaasje. 

Jan Jungerius maakte een prachtige fotoserie.