outhands

E

Door het faillissement van Haarlem zal er één extra hoofdklasser promoveren naar de Topklasse.

(bron KNVB.nl)

Het uitgangspunt is om komend competitieseizoen de Jupiler League met 18 clubs te laten spelen. Door het wegvallen van HFC Haarlem zal er aan het eind van dit seizoen op sportieve gronden één club degraderen uit de Jupiler League. Dit is in een eerder stadium al door het bestuur betaald voetbal van de KNVB en de CED beslist, en zal in de vorm van een bestuursbesluit formeel worden bekrachtigd.

Topklasse

Het bovenstaande betekent dat één topklasse zal bestaan uit zestien hoofdklasseclubs en de andere topklasse uit vijftien hoofdklassers en de degradant uit de Jupiler League. Om de 31e hoofdklasser die promoveert naar de topklasse te bepalen, spelen de verliezers van de beslissingswedstrijden tussen de nummers 5 en 6 in een zaterdag- en zondagpoule.

De winnaars van deze poules bepalen in een onderlinge ontmoeting welke club promoveert naar de topklasse. Is dit een zaterdagclub, dan bestaat de zaterdagtopklasse uit zestien hoofdklassers en komt de Jupiler League-degradant uit in de zondagtopklasse. Bij promotie van een zondagclub bestaat de zondagtopklasse uit zestien hoofdklassers en speelt de degradant uit de Jupiler League in de zaterdagtopklasse. Deze regeling wordt formeel bekrachtigd door het bestuur amateurvoetbal.