outhands

E9 Meiden kampioen !!

Zaterdag 17 maart moesten de meiden van de E9 om half negen aantreden tegen UDO E5. Vandaag kon het gebeuren. Bij winst van ons en verlies van de enige concurrent VVSB E11 zouden we kampioen zijn. Na een korte maar krachtige bespreking van 1 van onze trainers gingen we het veld op. De eerste helft stevige tegenwind. We kwamen wel voor de goal van UDO maar de bal wilde er maar niet in. Udo had ondanks de meewind maar 2 aanvallen. Door goed werken van onze verdedigsters en keepster hielden we de nul.

Na de rust moest het gebeuren. Met windje mee mochten we meer uit de tweede lijn schieten. Twee minuten na de rust was het raak. Romy de Rover knalde de bal vanuit een onmogelijke hoek achter de keeper van UDO. De ban was gebroken. Drie minuten later scoorde Yoëlle de Vet. Zij was na 6 weken blessureleed  weer klaar om te spelen. En zette haar rentree bij met een mooie goal. Na de 2-0 was het even stil. De wedstrijd zat in de tas. En zo speelde we ook. Rustig overspelend en de tegenstander niet aan de bal laten komen. De doelpuntenmachine kwam weer opgang door een eigen doelpunt van UDO. De 4-0 werd verzorgd door Kelly van Starkenburg. Zij legde de bal lekker in het hoekkie, waardoor de goed spelende keepster van UDO voor de 4x de bal uit het net moest vissen.

Met nog 5 minuten op de klok wilde iedereen wel eens scoren. De verdediging kreeg vanaf de zijlijn de aanmoediging om mee te gaan in de aanval. Voor Leonie de Mooy, Chanel v/d Vijver, Miranda Brugmans, Denise Kralt en Sylvana Achterberg het teken om ook aan te vallen. Keepster Marenthe  Jungerius wilde haar doel niet leeg achter laten. En zorgde op de middellijn voor de verdediging. De verdedigsters van de E9  hadden nog wel scoringskansen, maar de keepster van UDO hield er mooie ballen uit. Vlak voor het einde was het Willemeike Koster die de eindstand op 5-0 bracht. Met een hard schot passeerde zij voor de laatste keer de keepster.

Na de wedstrijd snel douchen, want trainer Jan zou gaan kijken bij Rijnvogels E6 tegen VVSB E11. Bij een gelijkspel of winst van Rijnvogels zouden wij kampioen zijn.

Bij aankomst stond Rijnvogels al met 1-0 voor. Dat ging goed. De leider van Rijnvogels legde in de rust uit waarom wij er waren, en vroeg zijn ploeg extra goed te voetballen in de tweede helft. Dit werkte. Bij de 2-0 en 3-0 van rijnvogels volgde nog high fives van de E9. Na de 4-0 stonden Rijnvogels E6 en RBB E9 samen als 1 team te juichen met elkaar.

Miranda, Denise,  Sylvana, Willemeike Chanel, Leonie, Romy, Yoëlle, Kelly en Marenthe. Van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Namens de leiders Martin en Simone, de trainers Annelie en Jan en natuurlijk de ouders: