outhands

E1-ers Arie en Jim gescout door ADO Den Haag

Het team van Rijnsburgse Boys E1, onder leiding van Leon van Delft en Peter Heemskerk, draait ook dit jaar weer heel goed mee. Momenteel bezetten zij de 5e plek in de hoogste Hoofdklasse. Dat de kwaliteiten van sommige spelers buiten de grenzen van Rijnsburg niet onopgemerkt blijven, blijkt wel uit het feit dat E1-ers Arie de Vreugd en Jim Gilissen onlangs zijn gevraagd om een aantal oefenwedstrijden bij betaald voetbalvereniging ADO Den Haag te komen spelen. Hoog tijd om dus eens polshoogte te nemen bij deze Rijnsburgse talenten !

Arie en Jim, hoe zijn jullie geschout ?
Arie:
Ik had al eerder gehoord dat er tijdens de  wedstrijd tegen Feijenoord, die wij thuis met 2-2 gelijkspeelden, een scout langs het veld had gestaan. Later, toen ik op een dag wakker werd en beneden in de huiskamer kwam, lag er een brief van ADO Den Haag op tafel waarin stond dat ik gescout was. Ik was heel blij !
Jim: In de brief stond dat we gescout waren. We werden uitgenodigd om 3 oefenwedstrijden tegen andere voetballers te spelen. Ik was heel trots dat ik bij ADO Den Haag mocht komen spelen.

Hoe ging het met die oefenwedstrijden ?
Arie: Het ging wel, ik stond op verschillende plaatsen op het veld. Dat vond ik wel lastig. Ik ben twee jaar terug ook al eens bij AJAX geweest, maar was toen nog te licht.
Jim: Bij mijn eerste wedstrijd ging het héél goed. Ik was toen goed in vorm en scoorde een paar keer. Later kwam er een ander ventje bij, die alles alleen deed en zodoende veel doelpunten maakte. Ik heb nog wel een paar doelpunten gemaakt.

Kennen jullie bekende spelers bij ADO Den Haag ?
Arie: Ja, ik ken Geert den Ouden. Ik ken hem omdat hij op de ex-vriend van mijn zus Arian lijkt !
Jim: Ik vind Youssef El-Akchaoui wel goed. Hij kan hele goeie trucjes. Hij staat ook op Internet met trucjes.

Hoe gaat het nu verder ?
Arie:
Als het goed is krijgen we een binnenkort een brief, waarin staat of we door zijn of niet. Maar als ze me vragen om voor ADO Den Haag te komen spelen, dan blijf ik volgens jaar toch liever bij Rijnsburgse Boys voetballen.
Jim: Als ik verder mag bij ADO Den Haag, dan zou ik dat wel doen. Ik zou wel gaan. Ik hoop dat ik volgend jaar bij ADO Den Haag mag voetballen. Dan kan ik lekker bij Sammy (Zandbergen) in het bussie en dan hoef ik niet meer te fietsen.

Jongens, heel veel succes en laat nog even horen hoe het afgelopen is !!