Bram van Egmond

DVS ’33 – Rijnsburgse Boys 3-0 (0-0)

Rijnsburgse Boys beleeft off-day bij DVS ’33

Het Ermelose DVS ’33 speelde zaterdagmiddag haar eerste thuiswedstrijd in de Topklasse tegen onze Rijnsburgse Uien. Dit duel zullen zowel de gastheren als de equipe van Niek Oosterlee niet snel vergeten. Rijnsburgse Boys kende een off-day en zag de debutant met 3-0 zegevieren. Beide ploegen gingen met de brilstand de kleedkamer in, maar na de thee sloeg de ploeg van trainer Roeland ten Berge toe. Ali Akla tekende voor twee treffers. Yordi Grovenstein zorgde voor het slotakoord.

Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Met het zonnetje in het gezicht en een, voor de toeschouwers, aantrekkelijke temperatuur floot dhr. Ruperti rond de klok van half drie af. Op het kunstgras was de thuisploeg Rijnsburgse Boys de baas. Het tempo lag hoog en regelmatig werden de zogenaamde driehoekjes gevormd. Voornamelijk leidde de aanvallen tot speldenprikjes, maar het elftal liet wel zien wat het in huis had.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Het zestienmetergebied aan de andere kant van het veld werd in het eerste bedrijf vrijwel niet bereikt. Een afstandsschot van Jeffrey Vlug was niet gevaarlijk genoeg om het predicaat ‘kans’ opgeplakt te krijgen. De Ermeloërs rammelden daarentegen stevig aan de poort.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Rijnsburgse Boys kwam niet ongewijzigd de kleedkamer uit. Nick Kuipers moest wegens blessureleed achterblijven. Cas Knoester nam zijn plek in. Om een overwinning in de wacht te slepen moest er uit een ander vaatje getapt worden. Door een fout van DVS ’33-keeper Paul Eppink was het Raily Ignacio die namens de Uien bijna op voorsprong wist te zetten. Hij verzuimde echter het leer tegen de touwen te schieten. Niet veel later was het aan de kant van de thuisploeg raak. Door slordig balverlies op het middenveld zag Ali Akla zijn kans schoon de score te openen: 1-0.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Vorig seizoen slaagde Rijnsburgse Boys er nooit in een achterstand in een uitwedstrijd om te buigen tot een overwinning. Ook vandaag leek dit een lastige taak. De Rijnsburgers vervielen na de openingstreffer weer in het spel van de eerste helft, waardoor DVS ’33 via Akla en Yordi Govenstein uiteindelijk een eindstand van 3-0 op het scorebord kon zetten.
DVS ’33 – Rijnsburgse Boys: 3-0 (0-0)
50. Ali Akla
78. Ali Akla
89. Yordi Grovenstein
Scheidsrechter: dhr. C. Ruperti
Gele kaart Rijnsburgse Boys: Nick Kuipers en Danny van der Vijver
Rode kaart Rijnsburgse Boys: Joël Tillema
Opstelling DVS ’33: Eppink, Mijnheer, Van Santen, Camara, De Vries, Kurt, Soykan, Velda, Pinarchi, Van de Kamp (77. Grovenstein), Akla (90. Van de Groep)
Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Hessing, Kuipers (45. Knoester), Troost, Vlug, Ignacio, Van der Vijver, Sardar (65. Van Eeuwijk), Çelen, Leonard (65. Wijks), Tillema