Dubbele cijfers in bekerduel

Drie keer eerder in de historie won Rijnsburgse Boys met een verschil van negen doelpunten. In 1996 tegen Kagia, in 1997 tegen GOL Sport en in 2001 tegen Lugdunum werd het in alle gevallen, telkens voor de beker, 9-0 voor de Boys. De derdeklasser uit Brielle kreeg zaterdag zelfs tien tegentreffers om de oren, maar slaagde er wel in zelf een keer te scoren. Dat was na 17 minuten de gelijkmaker, nadat Kuhlmann drie minuten eerder de openingstreffer had gemaakt. De hoop op een goed resultaat werd echter al snel de kop ingedrukt door de geelzwarten. Danny van der Vijver schoot prachtig in de bovenhoek, Gootjes scoorde in tweede instantie uit de rebound na een schot van Djuric Ascension en Kuhlmann kreeg alle vrijheid om doeltreffend uit te halen, waardoor het na 25 minuten 4-1 stond. De doelman van de Boys, Jordi Snijders, hoefde slechts nog een keer handelend op te treden op een schot van de spits van SC Voorne. Bij de thuisploeg verscheen er een compleet nieuwe verdediging in het veld. In plaats van doelman Tim Orlowski en de verdedigers Dennis Groot, Bart Freke, Erwin van der Lugt en Bryan Simons speelden doelman Jordi Snijders, Jaap-Jan Zandbergen, Bartjan Onderwaater, Tim van Breukelen en speelde Raymond Kolder als verkapte linksback. Op het middenveld acteerden de Boys met twee spelers, waardoor er voorin vier spitsen stonden geposteerd. De centrale spitsen Gootjes en Kuhlmann scoorden nogmaals, waarna de ploegen met een 6-1 stand de rust in gingen.

Martijn Gootjes scoort 4 keer en komt daarmee op een (voorlopig) totaal
van 10 doelpunten in het toernooi voor de districtsbeker. (foto Hans Heemskerk)

Ook in de tweede helft kregen de Rijnsburgers alle ruimte om naar hartenlust te combineren en gevaar te stichten. De spelers bleven gretig op zoek gaan naar meer doelpunten, die dan ook vielen. Na gemiste kansen van Gootjes, Peter Freke en Frank Zinhagel krulde Ascension de bal fraai in de verre hoek: 7-1. Nadat Van der Vijver in het strafschopgebied werd neergehaald benutte Peter Freke de penalty. Nadat Gootjes tweemaal opnieuw dichtbij een doelpunt was geweest, was het een kwartier voor tijd weer raak. Een schot van invaller Niels Hogewoning werd slecht verwerkt door de doelman van SC Voorne, waardoor de bal tegen de paal kwam. Gootjes was als altijd alert en tikte van dichtbij binnen. Zes minuten voor tijd werd de eindstand bepaald, toen een inzet van Hogewoning per ongeluk bij Gootjes kwam, die zijn vierde treffer aantekende.

Rijnsburgse Boys – SC Voorne: 10-1 (6-1).
14. Kuhlmann 1-0, 17. Bronsgeest 1-1, 19. Van der Vijver 2-1, 21. Gootjes 3-1, 25. Kuhlmann 4-1, 33. Gootjes 5-1, 39. Kuhlmann 6-1, 56. Ascencion 7-1, 60. Peter Freke 8-1 (strafschop), 73. Gootjes 9-1, 84. Gootjes 10-1.

Opstelling Rijnsburgse Boys: Snijders; Jaap-Jan Zandbergen, Onderwaater, Van Breukelen, Kolder; Peter Freke, Van der Vijver (75. Bart Freke); Zinhagel, Gootjes, Kuhlmann (61. Van Egmond), Ascension (61. Hogewoning).