Bram van Egmond

Drie jeugdspelers toegevoegd aan A-selectie

De jeugdspelers Mark Mieras (17), Daily Loos (20) en Chiel van den Hoek (17) maken met ingang van het nieuwe seizoen deel uit van de A-selectie, zo is besloten door de technische commissie en trainer Henk Wisman. Hieronder stellen we ze voor.

Mark Mieras: “We gaan zien wat het wordt”

Middenvelder Mark Mieras begon zijn loopbaan bij Rijnsburgse Boys en speelt er ook nu weer. Tussendoor speelde hij drie seizoenen in de jeugd van Ajax, in de E1 en de D1. Teruggekomen bij Rijnsburg speelde Mark in de JO15 en de JO17, waarna hij aan het begin van seizoen 2018-2019 vervroegd naar de JO19 werd overgeheveld.

Sinds de winterstop van vorig seizoen speelt hij in het tweede elftal. Afgelopen zomer en tijdens het trainingskamp in Madrid, in januari, trainde Mark voor het eerst mee met de A-selectie. Volgend seizoen maakt hij permanent deel uit van het team van trainer Henk Wisman.
“Ik ben natuurlijk heel blij met deze stap,” reageert Mark, die op dit moment in 6 vwo zit. “Van de B- naar de A-selectie is voor mij een grote stap, die goed is voor mijn ontwikkeling. Je traint met betere spelers en daar word je zelf ook beter van. In het tweede team, waarin ik op de 10-positie of als rechtsbuiten speel, heb ik ook al stappen gemaakt en daar kan ik me nog verder ontwikkelen. Ik hoop uiteindelijk op een plek in het eerste elftal, maar als je het reëel bekijkt, is dat lastig, want ik ben pas 17. We gaan zien wat het wordt.”

Daily Loos: “Ik train met de beste amateurspelers van Nederland”

Middenvelder Daily Loos, die in het dagelijks leven politicologie studeert aan de Universiteit van Leiden, kwam medio 2018 over van Alphense Boys, waar hij drie jaar speelde tot en met de A-junioren. Daily begon zijn carrière bij DOSR in Roelofarendsveen, waarna hij vier jaar in de jeugd van ADO Den Haag speelde. Als B-junior keerde hij vervolgens weer terug bij DOSR.

Vanwege een verhuizing naar Oegstgeest en omdat Daily verder geen perspectief zag bij Alphense Boys, meldde hij zich in de zomer van 2018 bij Rijnsburgse Boys, waar hij een opleidingscontract tekende. In zijn eerste jaar trainde hij voornamelijk mee met de B-selectie en speelde hij in het tweede elftal. Net toen hij halverwege vorig seizoen naar de A-selectie zou worden overgeheveld, brak hij zijn voet, waardoor hij enkele maanden was uitgeschakeld.
Afgelopen zomer, in de voorbereiding op dit voetbalseizoen, trainde Daily opnieuw mee met de A-selectie. Sinds het trainingskamp in Madrid, in januari van dit jaar, traint de 20-jarige voetballer permanent mee met de A-selectie. Daily: “De coronacrisis komt op een ongelukkig moment. Het is logisch dat we niet kunnen trainen, want gezondheid is belangijker, maar nu sta ik wéér stil, net als vorig seizoen. Daar baal ik wel van. Maar ik ben wel heel blij met deze stap. Ik train bij Rijnsburg met de beste amateurvoetballers van Nederland en daar word je alleen maar beter van. Dat is dus goed voor mijn ontwikkeling.”

Chiel van den Hoek: “Het is een grote uitdaging”

Chiel van den Hoek is net als Mark Mieras afkomstig uit de eigen jeugd van Rijnsburgse Boys en net als hij speelde hij drie jaar in de jeugd van een profclub: bij Feyenoord in de D-junioren (één jaar) en de E-junioren (twee jaar). Vier jaar geleden keerde de nu 17-jarige speler als tweedejaars D-junior terug bij Rijnsburg. Dit seizoen voetbalde Chiel in de JO19 onder leiding van jeugdtrainer Julian Jenner, die volgend seizoen naar Alphense Boys J019 verhuist.

Chiel kon ook naar een andere club, maar hij koos voor Rijnsburgse Boys. Wat gaf de doorslag? Chiel: “Ik heb wel getwijfeld maar ik heb toch voor Rijnsburg gekozen, omdat dat mijn favoriete club is. Komende zomer train ik in de voorbereidingsperiode acht weken mee met de A-selectie en daarna kijken we of ik dat fysiek kan bijbenen. Het wordt een grote uitdaging. Ik vind het leuk om mee te trainen met het eerste elftal en hoop aan te kunnen haken.”
Chiel, die recentelijk als gevolg van de coronacrisis vervroegd zijn havo-diploma haalde, speelt de laatste jaren als controlerende middenvelder, maar kan ook centraal achterin spelen. In januari maakte hij al kennis met de A-selectie tijdens het trainingskamp in Madrid, waar hij ook voor was uitgenodigd. “Dat was heel leuk om mee te maken.”