Bram van Egmond

Donny Verdam vertrekt aan het einde van het seizoen

6. Donny Verdam
Aanvoerder Donny Verdam neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Rijnsburgse Boys. De middenvelder stond sinds het begin van de competitie vast in de basis als verdedigende middenvelder, maar zijn basisplaats raakte Donny twee weken geleden kwijt vóór de wedstrijd tegen ASWH.
Gesprek
Donny Verdam: “Ik heb een gesprek gehad met de technische commissie. Daaruit heb ik geconcludeerd dat er onvoldoende vertrouwen is in mij. Als dat het geval is, kun je maar beter stoppen. Ik vind het heel spijtig dat het zo loopt, want Rijnsburgse Boys is een fantastische club met geweldige supporters. Ook de spelersgroep is fantastisch. We hebben een hechte groep met maar één doel en dat is aan het eind van de rit met de schaal omhoog staan. Aan die doelstelling wil ik graag nog mijn bijdrage leveren. Daarom zal ik er alles aan doen om mijn basisplaats en aanvoerdersband terug te veroveren.”  
Het besluit om te stoppen is nog vers. Hierdoor zijn er nog geen contacten met andere clubs. De middenvelder mikt op een nieuwe club in de tweede of derde divisie. “Niet lager. Ik word deze zomer 32, maar ik ben topfit en ik ben ervan overtuigd dat ik dit niveau aan kan.”
Vorige clubs
Donny Verdam speelde voor zijn overgang naar Rijnsburg bij Koninklijke HFC, waar hij een zeer gewaardeerde speler was. Tweemaal werd hij tot speler van het jaar uitgeroepen en hij promoveerde met HFC van de hoofdklasse naar de tweede divisie. Daarvoor speelde Donny bij Young Boys en bij eerstedivisionist Haarlem.