Henk Hogewoning

Doelman Stijn Driebergen wil zichzelf bewijzen bij Rijnsburg

Rijnsburger Stijn Driebergen heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw eenjarig contract met een optie op nog een seizoen. Door meer speeltijd in het tweede elftal hoopt de 20-jarige doelman zich de komende seizoenen nadrukkelijker te laten zien.

Stijn Driebergen is bezig aan zijn vierde seizoen bij de A-selectie. Of daar een vijfde jaar bij zou komen, was in eerste instantie geen uitgemaakte zaak voor hem. “Ik heb wel getwijfeld”, bekent Stijn. “Om me verder te ontwikkelen, moet ik wekelijks speelminuten maken. Dat is tot nu toe niet het geval, omdat Alessandro Kwant en ik om en om in het tweede keepen. Maar omdat hij weggaat en omdat we volgend seizoen met drie keepers gaan trainen, heb ik de zekerheid dat ik dan elke week in het tweede speel. En bij een blessure van een van de andere keepers zit ik op de bank bij het eerste.”

Blij met contractverlenging
De Rijnsburgse Boys doelman, die een jaar bij Quick Boys en Sparta Rotterdam in de JO17 speelde maar verder altijd het geel-zwarte shirt droeg, is blij met zijn contractverlenging. Stijn: “Ik ben een Rijnsburger, zit al vier jaar bij de A-selectie en we hebben een leuke groep. Ook daarom wil ik mezelf bij Rijnsburg bewijzen en proberen een van de twee eerste keepers te worden. Of dat lukt is aan mij en heb ik zelf in de hand.”

Doorgroeien
“Daarbij komt dat ik nog steeds heel jong ben”, vervolgt Stijn. “Ik was 17 toen ik mijn eerste jeugdcontract kreeg en ben nu nog maar 20. Door corona heb ik me de afgelopen twee jaar niet zo kunnen ontwikkelen als ik wenste. Dat was niet heel fijn. Maar ik verwacht dat we vanaf nu weer volledige seizoenen gaan draaien. Dat betekent dat ikzelf ook verder kan doorgroeien. En dan zien we wel waar ik over een jaar of twee sta.”