Bram van Egmond

Doelman Michael Bekkers van Ter Leede naar Rijnsburg

Ter vervanging van keeper Bradly van der Meer, die komende zomer vertrekt op Middelmors, heeft Rijnsburgse Boys doelman Michael Bekkers (31) aangetrokken. Hij komt over van Ter Leede, waar hij aan zijn derde seizoen bezig is.

“Een paar weken geleden heb ik bij Ter Leede aangegeven dat ik graag een stap omhoog wil zetten en dat ik daarom aan het eind van dit seizoen vertrek,” legt de doelman uit. Nadat Rijnsburg in het kader van het herenakkoord tussen de Bollenstreekclubs Ter Leede had geïnformeerd over interesse in Bekkers, startten gesprekken tussen de doelman en de technische staf van Rijnsburg. Het resultaat is een contract voor één jaar met een optie op nog een seizoen.
‘Helemaal top’
“Dit is voor mij natuurlijk helemaal top,” zegt Michael over zijn overgang. “Het is een niveau hoger, zoals ik wilde, en ik kom in een vrij ervaren groep, waarvan de meesten blijven. Ik denk dat het reëel is om te zeggen dat we hiermee de top vijf kunnen halen. Maar laten we eerst maar hopen op een normaal verloop van de competitie, en dat iedereen gezond blijft. Mijn sportieve uitdaging is om de strijd aan te gaan met doelman Wesley Zonneveld voor een basisplaats.”
Oude bekenden
Bij Rijnsburg komt de in Rijswijk wonende doelman diverse oude bekenden tegen: trainer Henk Wisman en assistent Jan Blankespoor, met wie hij in zijn eerste seizoen bij Ter Leede (2018-2019) kampioen werd van de hoofdklasse en naar de derde divisie promoveerde. Ploeggenoten in dat succesjaar waren Rob Zandbergen en Ian van Otterlo.
Vorige clubs
In Sassenheim is doelman Michael Bekkers aan zijn derde seizoen bezig, waar hij de onbetwiste nummer één in het doel is. Vóór Ter Leede speelde Michael vijf seizoenen bij Rijsoord, afwisselend in de eerste klasse en in de hoofdklasse. Daarvoor keepte hij negen jaar bij FC Dordrecht, vanaf de jeugd tot het eerste elftal. Tussendoor was de keeper een jaar actief bij DFC, ook in Dordrecht.
Maatschappelijke carrière
Bij FC Dordrecht zat Michael Bekkers een jaar op de bank bij het eerste elftal in de eerste divisie. “Maar het kwam niet tot een profcontract,” kijkt Michael terug. “Daarom ben ik naar het amateurvoetbal gegaan en heb ik voor een maatschappelijke carrière gekozen. Ik ben nu accountmanager zakelijke markt bij Argos Tankstation in west-Nederland.”