Bram van Egmond

Doelman Bradly van der Meer vertrekt aan einde seizoen

Aan het einde van het lopende seizoen stopt keeper Bradly van der Meer bij Rijnsburgse Boys. Dat besluit nam de 24-jarige doelman nadat in gesprekken met de technische staf duidelijk was geworden dat hij ook de komende maanden geen eerste doelman is.

“Ik wil graag spelen, net als iedere voetballer,” licht Bradly van der Meer zijn besluit toe. “Ondanks een goede voorbereiding, afgelopen zomer, kwam ik toch op de reservebank terecht. Omdat ik het er niet mee eens was, gaat zoiets aan je knagen. In de voetballoze coronaperiode heb ik nagedacht wat ik moest doen: blijven of weggaan. Na gesprekken met de club over mijn toekomst is dit er nu uitgekomen.”
Hartstikke jammer
“Natuurlijk is het hartstikke jammer,” vervolgt Bradly. “Want ik heb het naar mijn zin en we hebben een leuke groep. Terugkijkend heb ik nog bijna de helft van de wedstrijden gespeeld, met de 3-1 winst vorig seizoen thuis tegen Quick Boys, met heel veel publiek, als fantastisch hoogtepunt.”

Op zoek naar nieuwe club
“Het was een lastige beslissing, maar ik ga op zoek naar een nieuwe club,” kijkt Bradly vooruit. “Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik sta voor alles open, al wil ik wel op een zo hoog mogelijk niveau spelen. Gelukkig is het nog vroeg in het seizoen, zodat ik alle tijd heb om iets nieuws te vinden.”
Afgelopen seizoenen
Bradly van der Meer kwam medio 2019, nu anderhalf jaar geleden, over van hoofdklasser Capelle. In zijn eerste seizoen won hij aanvankelijk de concurrentiestrijd met de inmiddels gestopte Richard van Nieuwkoop, maar de Rijnsburgse keeper knokte zich na een maand of vier terug in het elftal ten koste van Bradly.
Aan het begin van dit seizoen ging Bradly van der Meer de concurrentiestrijd aan met de van Scheveningen overgekomen Wesley Zonneveld. Die strijd werd beslist in het voordeel van Zonneveld. Desondanks speelde Bradly toch nog ongeveer de helft van de competitiewedstrijden als basisspeler, als gevolg van blessures van Zonneveld.