Henk Hogewoning

Doelman Bekkers op zoek naar nieuwe club dichterbij huis

Het optreden van doelman Michael Bekkers op sportpark Middelmors blijft beperkt tot één seizoen. De 32-jarige keeper, die binnenkort verhuist van Rijswijk naar Ridderkerk, wil volgend seizoen dichter bij huis spelen in de Rotterdamse regio.  

“Dat ik komende zomer vertrek komt door meerdere factoren”, legt Michael Bekkers uit. “De verhuizing is er daar een van. Volgend jaar heb ik meer reistijd, zeker als je de files meerekent. En als volgend jaar net als aan het begin van dit seizoen de voorkeur wordt gegeven aan Wesley Zonneveld, weet ik niet of ik er dan plezier in blijf houden. Daarom heb ik eieren voor mijn geld gekozen en besloten om nu al aan te geven dat ik op zoek ga naar een andere club, liefst in de regio Rijnmond.”

Volgend seizoen

Waar Michael volgend seizoen speelt, weet hij nog niet maar hij vertrouwt erop dat ze hem goed kennen in Rotterdam en omgeving. “De afgelopen seizoenen heb ik in de tweede en derde divisie gespeeld. Op dat niveau blijf ik wel graag actief. Ook om die reden heb ik besloten nu al mijn vertrek aan te kondigen, dan is er genoeg tijd om rustig op zoek te gaan.”

Het naderende vertrek heeft niets te maken met het feit dat hij het niet naar zijn zin zou hebben in Rijnsburg. “We hebben een leuke groep en ik heb het naar mijn zin. Ik heb ook best veel wedstrijden gespeeld tot nu toe: zeven competitiewedstrijden en een bekerduel. Maar ik ben inmiddels 32 en wil graag elke week spelen.”   

Vorige clubs

Voordat Michael Bekkers naar Rijnsburg kwam, speelde de doelman drie seizoenen bij Ter Leede. Meteen in zijn eerste seizoen (2018-2019), onder trainer Henk Wisman, werd hij kampioen in de hoofdklasse, waarna Michael twee seizoenen in de derde divisie keepte.

Vóór Ter Leede was Michael Bekkers een bekende naam in de regio Rijnmond. Hij speelde vijf seizoenen bij Rijsoord, afwisselend in de eerste klasse en in de hoofdklasse, en negen jaar bij eerstedivisieclub FC Dordrecht, waar hij ook in de jeugdopleiding keepte. Tussendoor was de keeper een jaar actief bij DFC, ook in Dordrecht.