Bram van Egmond

Dirk-Jan van den Oever vertrekt einde seizoen

16-Dirk Jan van den Oever
Ondanks meerdere gesprekken met de technische commissie en de nieuwe trainer Wilfred van Leeuwen, die hem graag voor de club wilden behouden, heeft Dirk-Jan van den Oever (25) besloten om aan het einde van het seizoen te vertrekken bij de club waar hij zijn hele leven speelde.
“Het was een heel moeilijke beslissing,” zegt Rijnsburger Dirk-Jan van den Oever, die aan zijn vijfde seizoen in de A-selectie bezig is. “Vorig jaar twijfelde ik al. Want als je drie keer in de week traint en progressie maakt, wil je ook in het eerste elftal spelen.”
Nacompetitie
Die kans kreeg DJ in mei van het afgelopen jaar in de nacompetitie met Westlandia en Spakenburg, waarin Rijnsburg promotie naar de tweede divisie afdwong. “Ik stond in drie duels in de basis. Dat was het hoogtepunt. Het is natuurlijk prachtig om als echte Rijnsburgse jongen voor zoveel publiek te spelen en te winnen. Daar doe je het voor.”
Eén basisplaats
In het nieuwe seizoen hoopte Dirk-Jan op meer speeltijd, maar zijn optreden bleef beperkt tot een basisplaats tegen FC Lienden en enkele korte invalbeurten. “De trainer koos voor Roderick Gielisse, die ik het overigens van harte gun. Ik ben bang dat ik volgend seizoen met de nieuwe trainer in hetzelfde schuitje terecht kom en daarom heb ik besloten te vertrekken. Dit is voor mij de beste keuze, hoe moeilijk en hoe jammer het ook is, ook voor de jeugd van Rijnsburg voor wie een echte Rijnsburger in het eerste elftal toch de ultieme droom is.”
Nieuwe club
Dirk-Jan heeft nog geen nieuwe club, al zijn er wel wat contacten. Zijn ambitie is om volgend seizoen voor een tweede- of een derdedivisionist of een ambitieuze hoofdklasser uit te komen. Dirk-Jan: “Ik heb bewezen dat ik dit niveau aankan en ik scoor altijd een voldoende. Ik speel meestal als rechtsback, maar kan ook op andere posities spelen: als rechtshalf of centraal achterin. Wat het wordt, weet ik nog niet. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.”
Spreekuur
Of DJ volgend seizoen het wekelijkse fysiotherapiespreekuur voor geblesseerde spelers bij Rijnsburgse Boys blijft doen, weet hij nog niet. Dat hangt onder andere af van de vraag hoe laat de training bij zijn nieuwe club begint. Sowieso doet hij het spreekuur nog deze tweede helft van het seizoen. Het spreekuur begint weer op maandag 5 februari, van 18.00 tot 18.45 uur.