Bram van Egmond

Dirk-Jan van den Oever blijft Rijnsburg trouw

A-selectiespeler Dirk-Jan van den Oever (24) verlengde afgelopen weekend zijn contract bij Rijnsburgse Boys met een jaar. Daarmee is DJ, zoals hij kortweg wordt genoemd, een van de weinige echte Rijnsburgers in de selectie van Pieter Mulders. Naar aanleiding hiervan een kort interview met de verdediger.

Hoe lang zit je al bij de A-selectie?
“Volgend seizoen is mijn vijfde jaar. In mijn eerste jaar mocht ik alleen meetrainen om aan het echte werk te ruiken, maar sinds mijn tweede jaar ben ik een volwaardig lid van de A-selectie. Vorig seizoen heb ik een aantal wedstrijden in het eerste gespeeld en dit seizoen heb ik gespeeld in de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys vanwege de afwezigheid van Tillema en Gielisse. Het resultaat was niet top helaas (4-1 nederlaag, red.) maar ik speelde wel goed.”
Wat zijn je toekomstverwachtingen?
“Ik hoop op zoveel mogelijk speelminuten in het eerste. Ik ben rechtsback en moet de concurrentie aan met Roderick Gielisse. Daarvoor ga ik mijn best doen en hard werken. Vervolgens beslist de trainer wie er speelt.”
Je ziet vaak dat eigen spelers na verloop van tijd naar een andere club gaan.
“Dat heb ik wel overwogen, maar ik heb het heel erg naar mijn zin, voel me op mijn gemak bij Rijnsburg en ken veel mensen. Het gevoel is goed. Natuurlijk wil ik vaker spelen in het eerste, maar dat zal ik zelf moeten afdwingen.”
Je bent een van de weinige echte Rijnsburgers in de A-selectie, eerst onder Niek Oosterlee, nu onder Pieter Mulders. Hoe is dat?
“Ik ben inderdaad een van de weinige Rijnsburgers en daar ben ik best trots op. Het is maar weinigen gegeven om het eerste elftal te halen. Aan het begin van het seizoen was het wennen aan de werkwijze van de nieuwe trainer, wat logisch is, maar de laatste tijd zijn de prestaties goed. Ook de sfeer binnen de groep is goed.”
In het dagelijks leven ben je fysiotherapeut bij het paramedisch centrum Nieuw Rapenburg in Rijnsburg met een eigen spreekuur bij de club. Hoe gaat dat?
“Op maandagmiddag kunnen spelers met pijntjes bij mij binnenlopen. Ik kijk of dat met fysiotherapie kan worden opgelost en verwijs zo nodig door naar onze praktijk. Elke week lopen er wel een paar mensen bij mij binnen. Dat is een mooie combi van werken en voetballen.”
Tot slot: je speelt op dit moment vooral in het tweede elftal. Hoe gaat het daar?    
“We staan laag en krijgen te veel goals tegen. Maar afgelopen zaterdag hebben we met 4-0 gewonnen van Scheveningen 2, waardoor we twee plaatsen zijn gestegen. We moeten zorgen dat de organisatie achterin goed staat, dan kunnen we net als tegen Scheveningen de nul houden. Ik maak me geen zorgen, want we spelen goed, maken veel goals en we hebben met de A-selectiespelers Bart Freke, Marc Magan, Resham Sardar en Cas Knoester genoeg kwaliteit om ons te handhaven.”