Bram van Egmond

Dirk-Jan van den Oever (22) blijft bij Rijnsburg

Dirk-Jan van den Oever

Dirk-Jan van den Oever tekende al eerder een opleidingscontract bij Rijnsburgse Boys, maar was dit seizoen vooral bezig om terug te komen van blessures. Eerst had hij last van een zware enkelblessure en daar kwam in de bekerwedstrijd bij Rijnvogels een flinke knieblessure overheen. Maar nu is hij weer helemaal blessurevrij en kiest voor een langer verblijf bij Rijnsburgse Boys. Bestuur en technische staf zijn hiermee zeer ingenomen.
We spraken met Dirk-Jan om een nadere toelichting.
“De club heeft me gevraagd om te blijven. Daar heb ik nog even over nagedacht, maar ik heb snel besloten dat ik zelf ook graag wil. Ik vind het geweldig om bij Rijnsburgse Boys te voetballen en ik wil hier heel graag een plekje in het eerste elftal veroveren. Dat zal niet makkelijk zijn, dat realiseer ik me terdege. Maar ik krijg hier alle ondersteuning, goede training en een geweldige groep om in te werken. Rijnsburg is voor mij de beste optie om mezelf verder te ontwikkelen.”
Je hebt al een groot deel van het seizoen vanaf de kant meegemaakt. Hoe is het nu met je?
“Het gaat prima, ik ben weer helemaal hersteld. Ik heb net twee maanden blessureleed achter de rug. Ik stond in de bekerwedstrijd tegen Rijnvogels in de basis en toen viel ik uit met een zware blessure. Ik studeer zelf fysiotherapie, dus toen Henk-Jan over kruisbanden begon dacht ik direct aan een maand of negen. Maar het bleek een bot- en bandkneuzing, dat herstelde bij mij gelukkig veel sneller. Ik heb er nu alweer volledige wedstrijden in het tweede gespeeld en heb ook al bij het eerste in Hoek op de bank gezeten. Helaas niet ingevallen,  maar de trainer maakt de keuzes en ik doe daarin wat er van mij wordt gevraagd.”
We wensen Dirk-Jan veel succes in het komende seizoen en een verdere positieve ontwikkeling in zijn voetballoopbaan!