Bram van Egmond

Dennis van der Plas verruilt Quick Boys voor Rijnsburg

Quick Boys-speler Dennis van der Plas (26) maakt komende zomer de overstap van Quick Boys naar Rijnsburgse Boys. Hij speelde sinds 2015 als linksbenige centrale verdediger in het eerste elftal op Nieuw Zuid, maar belandde dit seizoen op de bank.

De eerste drie seizoenen was Dennis van der Plas onder trainer Jan Zoutman een vaste waarde achterin bij de Katwijkers, totdat hij in zijn derde jaar langdurig geblesseerd raakte aan zijn knie. Maar liefst zeventien maanden stond de verdediger noodgedwongen aan de kant. In het voorjaar van 2019 maakte hij zijn rentree, maar dit seizoen, onder leiding van trainer Edwin Grünholz, raakte Van der Plas zijn basisplaats kwijt.
Belangstelling van andere clubs
“Op dit moment is er weinig toekomst voor mij bij Quick Boys. Dat is de reden waarom ik besloten heb weg te gaan,” legt Dennis uit. “Vervolgens kreeg ik een telefoontje van Rijnsburgse Boys om eens te komen praten. Ik heb gesproken met bestuurslid Gerrit Paauw en trainer Henk Wisman. Dat voelde goed. Er was ook belangstelling van andere clubs, maar ik heb voor Rijnsburg gekozen omdat dit net als Quick Boys een club met geschiedenis is waar het voetbal leeft. En er is bovendien een goeie groep.”
Nieuwe uitdaging
Van der Plas, die de gehele jeugdopleiding bij Quick Boys doorliep, ziet het bij Rijnsburgse Boys als een mooie uitdaging om een basisplaats te veroveren. “Natuurlijk is ook bij Rijnsburg de concurrentie groot, maar ik ga er alles aan doen om mezelf te bewijzen.”
In het dagelijks leven is Dennis logistiek planner bij een plantenkwekerij in Rijsenhout. Hij tekende een contract voor één seizoen met een optie op een tweede jaar.