Bram van Egmond

Dennis van der Plas plakt er een jaar aan vast

De optie in het contract van Dennis van der Plas om ook volgend seizoen bij Rijnsburgse Boys te spelen, is door de club gelicht. Dit betekent dat de 27-jarige centrale verdediger tot minimaal medio 2022 op Middelmors actief is.

“Het seizoen loopt tot nu toe raar vanwege het coronavirus,” reageert Dennis van der Plas. “Daarom zegt het wel wat dat de club nu al wil verlengen en het niet aankijkt tot maart of april. Daar spreekt vertrouwen uit, zowel bij de trainer als bij Gerrit Paauw van de technische commissie. Ik weet nu waar ik aan toe ben.”
Een keer een basisplaats
Over zijn periode vanaf de zomer totdat in oktober de competitie werd stilgelegd, kan de van Quick Boys gekomen voetballer eigenlijk nog niet zoveel zeggen. Hij viel een paar maal in en stond in de basis in de laatst gespeelde wedstrijd tegen Kozakken Boys, waarin hij prompt fraai scoorde met het hoofd na een corner.
“Het zijn maar een paar wedstrijden,” kijkt Dennis terug. “En ook nog eens wedstrijden zonder publiek en in een periode met trainingen in kleine groepjes en aparte kleedkamers. Ook de kantine was dicht. Daardoor is de sfeer tot nu toe anders dan normaal.”
Mooie club
Over zijn overgang van Quick Boys naar Rijnsburgse Boys is de linksbenige verdediger positief. “Misschien dat Rijnsburg wat meer durft aan te vallen, maar verder is er niet zoveel verschil. Beide zijn het grote clubs, waar alles voor de spelers goed geregeld is en waar het enorm leeft. Rijnsburgse Boys is een mooie club om voor te voetballen. Daarom was de contractverlenging na mijn gesprek binnen een week geregeld.”