Maryléne Hogewoning

Dennis van der Plas is vierde speler die contract verlengt

Na Daan Walraven, Wesley Zonneveld en Guus Zuidema is Dennis van der Plas de vierde speler die zijn handtekening zet onder een nieuw contract. De centrale verdediger verlengt zijn verblijf bij Rijnsburgse Boys met een jaar plus een optie op nog een jaar. Door de krabbel blijft Van der Plas (30) tot minimaal medio 2025 verbonden aan de club.

Dennis van der Plas zit sinds seizoen 2020/2021 bij de selectie van Rijnsburgse Boys. Dat jaar kwam hij over van streekgenoot Quick Boys. Dennis is bezig aan zijn vierde seizoen bij Rijnsburg, al moet hierbij worden aangetekend dat het aantal duels in zijn eerste jaar door de coronapandemie beperkt bleef.

“Ik heb het enorm naar mijn zin bij Rijnsburgse Boys. We hebben een gezellige spelersgroep. Gelukkig gaat het de laatste paar weken ook met de resultaten steeds beter. En ook persoonlijk vind ik dat het goed gaat. Dat zijn voor mij de belangrijkste redenen om mijn contract bij Rijnsburg te verlengen”, reageert Dennis op zijn contractverlenging.

Twijfels
“Ik moest wel even nadenken over dit besluit”, legt Dennis verder uit. “Ik had een tijdje geleden al een gesprek over mijn contractverlenging gehad met Gerrit Paauw, maar ik wilde nog even wachten met een besluit nemen. Twee belangrijke factoren die meespeelden in mijn beslissing, zijn mijn gezin en de hoeveelheid speeltijd die ik krijg.”

“Ik ben pas vader geworden van een dochtertje, het is dus altijd maar even afwachten hoe dat allemaal verloopt. Je moet het wel kunnen blijven combineren met het voetballen. Gelukkig gaat het allemaal goed. En wat betreft mijn speeltijd: het is logisch dat je altijd zoveel mogelijk wedstrijden wilt spelen. Dus je gaat bij zo’n beslissing bij jezelf na of je dat ten eerste kunt blijven volhouden en ten tweede of je die kans ook krijgt. Na de gesprekken en de bedenktijd is het mij duidelijk geworden dat ik dat wil en kan blijven doen.”

Doelstellingen
“En wat betreft de komende tijd bij Rijnsburg: ik wil gewoon zoveel mogelijk blijven spelen en belangrijk zijn voor de ploeg. Qua teamverband zou het lekker zijn als we de weg naar boven weer terug kunnen vinden. Met de instelling van de groep zit het wel goed. We zullen dus vanzelf meer punten gaan pakken.”