outhands

Dennis Groot neemt afscheid van RBB

‘Ik ga met veel pijn, maar met ongelooflijk veel top momenten weg’

Maar liefst 14 jaar heeft hij op hoog niveau gevoetbald, waarvan de laatste jaren bij Rijnsburgse Boys. Dennis Groot heeft veel mooie momenten bij RBB meegemaakt en vond het bijzonder om ook een jaar in de Topklasse mee te spelen. Het eerste kampioenschap was zo dichtbij….. Jaren droeg Groot de aanvoerdersband van de selectie van RBB. Toch heeft hij besloten om nu een punt achter zijn actieve voetbalcarrière te zetten. Dennis Groot gaat zich richten op zijn trainersloopbaan, volgend seizoen bij fc Volendam en in Haarlem als trainer van de senioren selectie van VV Schoten. Maar, hij heeft RBB in zijn hart gesloten en komt een keer terug……..

Carin van der Spijk heeft een laatste gesprek met Dennis Groot

Dennis, hoe kijk je terug op het eerste jaar in de Topklasse?
Ik kijk hier zeer positief op terug. De verwachtingen die ik ervan had zijn uitgekomen. Mooie wedstrijden op hoog niveau, betere tegenstanders, andere complexen, nieuwe belevingen en meer media aandacht. Al met al een hele nieuwe, spannende en mooie ervaring.

Welke wedstrijden sprongen er dit seizoen uit?
Dat zijn een paar wedstrijden. De wedstrijden tegen IJsselmeervogels zijn natuurlijk altijd top om te spelen. Maar vooral de wedstrijden tegen HHC Hardenberg waren voor mij vooral speciaal omdat daar onze oudtrainer en een hele goede persoonlijke vriend Ted Verdonkschot trainer is. In deze wedstrijd was er een gezonde prestige strijd.  En dan de wedstrijd Katwijk uit, zal ik niet snel vergeten. Dit was de eerste wedstrijd na de zware blessure van Richal Leitoe. Dat was toch een grote tik voor de selectie. Hoe de groep daar op reageerde was super. Voor mij persoonlijk was de wedstrijd Katwijk thuis, van 7 mei jl. bijzonder. Vooral de 65e minuut toen ik mijn wissel kreeg voor mijn aller laatste thuiswedstrijd voor Rijnsburgse Boys. Een echt kippenvel moment met een paar tranen in de ogen. Een staande ovatie van iedereen, inclusief van de Katwijk supporters…. Het was voor mij een zeer emotioneel moment. Heel bijzonder, waarvoor mijn oprechte dank. Ik heb Rijnsburg voor altijd in mijn hart gesloten: de supporters, vrijwilligers en iedereen die deze topclub een warm hart toedraagt, echt SUPER UIEN.

Het 1e kampioenschap in de Topklasse was binnen handbereik. Waar is het volgens jou fout gegaan?
De laatste maanden van het seizoen is het misgegaan. Op het moment dat wij op ons topniveau hadden moeten zijn (fysiek,conditioneel en mentaal) waren we dat niet. De piek hadden we al gehad. Het elftal kon niet meer datgene brengen wat we in de maanden daarvoor wel konden. Noem het vormverlies, maar ook de schorsingen en kleine blessures zijn er volgens mij debet aan. Jammer, want daardoor verloren we de strijd om het kampioenschap.

Wat is je verwachting voor RBB volgend seizoen in de Topklasse
De spelers kennende en de technische staf gaan die voor het hoogst haalbare en dat is maar één prijs: het  kampioenschap. Dat moet ook gewoon bij een club als Rijnsburgse Boys. Daarbij moet men wel goed lering trekken uit dit seizoen. Waar en hoe het mis is gegaan. Luisteren naar elkaar, de krachten bundelen. De trainer kennende en de spelers gaat het volgend seizoen weer een topseizoen worden. Met de mentaliteit en de passie en de gedrevenheid van iedereen dan moet het met RBB goed komen.

Je laatste wedstrijd is gespeeld, afscheid van RBB. Waarom?
Ik ga na 8 seizoenen stoppen bij RBB; trouwens helemaal stoppen met voetballen. In verband met mijn trainerscarrière heb ik er geen tijd meer voor. En het is ook mooi geweest. Ik heb in totaal 14 jaar op hoog niveau gespeeld, heel veel mee gemaakt. Komend seizoen ga ik terug naar FC Volendam de B2 trainen. Ook blijf ik in Haarlem trainer van de senioren 1e selectie van VV Schoten.

Wat zal je van je Rijnsburgse periode nooit vergeten…..
De prijzen die we met elkaar hebben gewonnen. Het allermooiste hiervan was het 1e kampioenschap bij FC Lisse uit in de 93e minuut. Wat voor een impact dat op iedereen had was ongelooflijk. En dan de apotheose natuurlijk die erbij kwam kijken. De supporters, de vrijwilligers en sponsoren. Ja, ik heb veel vrienden gekregen bij de club. SUPER.
Uiteraard zal ik ook de spelers groep niet vergeten. Het is een vriendenteam, een groep gouden gasten. Voor mij is RBB een club waar je je snel thuis voelt en mij een warm gevoel geeft. Tja, ik ga er met veel pijn, maar met ongelooflijk veel top momenten weg.

Dennis, wat wil je voor het laatst nog zeggen….
Dat doe ik dan tegen iedereen: blijf altijd achter de club staan en steun elkaar door dik en dun. Wees duidelijk en eerlijk naar elkaar, dan wordt de club nog sterker dan deze nu al is. Maar dat moet wel goed komen met El Presidente aan het roer. Rijnsburgse Boys zit voor altijd in mijn hart, eens een ui, altijd een ui.

Rijnsburg…… bedankt voor alles en ik kom terug.