Henk Hogewoning

Delano Asante: ‘Ik blijf bij Rijnsburg’

Vleugelspits Delano Asante kwam afgelopen weekend in het nieuws omdat hij in januari een contract bleek te hebben getekend bij Quick Boys terwijl hij bij Rijnsburgse Boys een eenzijdige optie had in zijn contract voor nog een seizoen. Hoe kon het zover komen? We vroegen het aan de hoofdrolspeler zelf.

Hoe kon het gebeuren dat je een contract tekende bij Quick Boys?
Delano Asante: “Dat had alles te maken met de onrustige bestuurlijke situatie rond de winterstop na het opstappen van diverse bestuursleden. Daardoor dacht ik dat het misschien verstandig was om ergens anders te gaan kijken. Dat is de reden dat ik ben gaan praten toen Quick Boys mij belde met de vraag of ik op gesprek wilde komen. Dat gesprek was goed, waarna ik mijn handtekening heb gezet. Maar snel kwam bij mij het besef dat ik een grote fout had gemaakt.”

Hoe reageerden je medespelers op het nieuws?
“ik heb het ze verteld in de kleedkamer meteen na afloop van de wedstrijd tegen Scheveningen afgelopen zaterdag, zodat ze het niet eerst in de media zouden lezen. Ik heb uitgelegd hoe het zat en dat ik blijf bij Rijnsburg. Daarna zijn er de nodige grappen gemaakt, maar veel spelers zijn ook persoonlijk naar me toe gekomen om erover te praten met me. Dat is positief en heeft me goed gedaan.”

En hoe waren de reacties verder?
“Natuurlijk heb ik van buitenstaanders ook vervelende berichten gekregen, maar toch ook veel reacties van mensen die begripvol reageerden als ik uitlegde hoe het zat.”

Waarom heeft het zolang geduurd voordat het bekend werd?
“Ik zat er echt mee. Pas nadat Rijnsburg mijn optie had gelicht, heb ik verteld wat er gebeurd was en dat ik niet weg wilde. Al die tijd heb ik ermee rondgelopen. Ik sliep ’s nachts niet en kreeg er echt buikpijn van.”

Beïnvloedde het ook je spel?
“Je denkt er natuurlijk constant aan, maar in de wedstrijden kan ik het wel van me afzetten. Dan richt ik me volledig op zo goed mogelijk presteren. Dat dit aardig lukt, heb je tegen Scheveningen kunnen zien. De 0-2 van mij was een hele mooie en zat er lekker in.”

Tot slot: wat zou je tegen de supporters van Rijnsburgse Boys willen zeggen?
“Ik begrijp dat sommigen boos zijn dat ik dit heb gedaan, maar ik hoop op begrip. Ik heb spijt van de beslissing om bij Quick Boys te tekenen en weet nu echt zeker dat ik bij Rijnsburgse Boys op mijn plek zit. Ik ben nog niet klaar hier en wil aan de supporters nog veel mooie dingen laten zien. Daarom blijf ik bij Rijnsburg en ga ik niet ergens anders voetballen. Hier heb ik het naar mijn zin en bovendien wil ik per se mijn contractuele afspraken met Rijnsburgse Boys nakomen.”